מתכון

אורז תרד

אוגוסט 2020
אורז תרד של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.
אורז תרד של רותם ליברזון. צילום: אמיר מנחם.

תוספת טבעונית נהדרת, צבעונית ועם טעם עשיר ועמוק. מגישים עם הרבה לימון

האורז העגול וטכניקת הבישול מניבות מרקם שמזכיר ריזוטו – רק בלי ההתעסקות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים שפע מים לרתיחה בסיר גבוה. מבשלים אורז במים הרותחים 10 דקות (כמו פסטה) עד שהוא חצי מבושל, מסננים ושומרים בצד.

2

מטגנים בצל בשמן זית במחבת רחבה כ־3 דקות מעל להבה בינונית עד שהוא מזהיב. מוסיפים שום, תרד ופטרוזיליה ומבשלים 1/2 שעה עד שהתרד מתפרק.

3

מוסיפים את האורז החצי מבושל, יוצקים מים חמים רק עד כיסוי ומבשלים מעל להבה נמוכה ותוך ערבוב מתמיד כ־10 דקות עד שכל המים נספגים באורז. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס. יוצקים מיץ לימון ושמן זית ומגישים. אפשר להכין יום מראש אבל את מיץ הלימון ושמן הזית מוסיפים לקראת ההגשה.