מתכון

אטריות ביצים

3 דירוגים
אטריות ביצים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו
אטריות ביצים. צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

כל מי שמאס בקניידלעך ישתגע על האטריות של אמא - קל להכין אותן, הן אהובות על כולם ונראות הכי מושקעות בעולם

תוספת נפלאה למרק של פסח שדורשת רק 20 דקות הכנה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

טורפים ביצים, מים, שמן וקמח תפוחי אדמה לבלילה אחידה. מתבלים במלח ופלפל.

2

‏מחממים מחבת גדולה בעלת ציפוי מונע הידבקות ומשמנים במעט שמן. יוצקים חצי מצקת מהבלילה ומטים קלות את המחבת כדי שהבלילה תתפזר על התחתית באופן שווה והחביתית תהיה דקיקה ככל האפשר (כמו שעושים עם קרפ). מטגנים על להבה בינונית דקה-שתיים, הופכים לחצי דקה ומוציאים לצלחת. מטגנים כך את יתר הבלילה (כ-15 חביתיות).

3

‏מגלגלים ערמה של 4-3 חביתיות לרול ופורסים לרצועות דקיקות.

4

‏מוסיפים חופן אטריות לכל קערת מרק.

משקיעים במראה

  • מכינים אטריות צהובות בתוספת כפית גדושה של פפריקה ו/או כורכום.
  • מכינים אטריות סגולות בתוספת מיץ סלק במקום מים.
  • מכינים אטריות ירוקות בתוספת 2 כפות פסטו או מחית של עשבי תיבול שקוצצים במעבד מזון.
  • מכינים אטריות אדומות בתוספת 3 כפות רסק עגבניות.