מתכון

אינגליש קייק מלוחה עם צ'דר וגבינה מעושנת

ינואר 2019
3 דירוגים
אינגליש קייק מלוחה עם צ'דר וגבינה מעושנת של פאולין שובל. צילום: איתן וכסמן
אינגליש קייק מלוחה עם צ'דר וגבינה מעושנת של פאולין שובל. צילום: איתן וכסמן

כולם מכירים עוגות בחושות מתוקות. מתברר שזה פשוט מאוד גם בגרסה המלוחה, ואפילו טעים יותר

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לקישוט

לשימון התבנית

לקישוט

לשימון התבנית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים את התבנית ושומרים בצד.

2

מערבבים בקערת מיקסר (או בקערה גדולה) את הביצים עם שמן, יוגורט ומלח. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

3

מוסיפים לתערובת את שאר החומרים – גבינות, פטרוזיליה וזיתים, ומערבבים עד שהם מתפזרים בה באופן שווה. יוצקים את התערובת לתוך התבנית, מפזרים מעל מעט שומשום או קצח לקישוט ומכניסים לתנור.

4

אופים במשך 35 דקות עד לקבלת צבע זהוב יפה. מצננים מעט לפני ההגשה.

5

טיפ: אם מכינים את המאפה מראש, עדיף לפרוס אותו קר ולחמם מעט עד לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.