מתכון

אלבונדיגס עם חצילים

אוגוסט 2020
אלבונדיגס עם חצילים | רות אוליבר | צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו
אלבונדיגס עם חצילים | רות אוליבר | צילום: אילן נחום | סגנון: דלית רוסו

מקור המילה הספרדית albondigas הוא אל בונדוג (אגוז לוז בערבית) אבל הכוונה היא, כמובן, לכדורי בשר מהמטבח הבלקני

במקרים רבים מעורבים ברוטב גם חצילים כמו במתכון הזה, שירשתי מחמותי רחל אוליבר ז”ל. כמו מתכונים רבים שלה הוא רשום בבולגרית בכתב יד קירילי מצויר ומסודר במחברת שדפיה זהובים. המחברת עוד שמורה אצלי, וכך גם הזכרונות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים קציצות

1

מערבבים את מרכיבי הקציצות לתערובת אחידה ומגלגלים קציצות קטנות בגודל אגוזי מלך.

2

מחממים במחבת שמן חצי עמוק ומטגנים את הקציצות דקה-שתיים להזהבה קלה.

3

מחממים תנור ל-150 מעלות.

4

מעבירים את הקציצות לסיר רחב ושטוח שמתאים גם לתנור ומסדרים בשכבה אחת. שומרים לחוד את שמן הטיגון.

מכינים את הרוטב ואופים

5

מערבבים את בשר החצילים עם פלפלים, שום, לימון, סוכר, מלח, רסק, מים ו-4 כפות מהשמן שבו טוגנו הקציצות. משטחים על הקציצות בשכבה אחידה.

6

מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומעבירים לתנור למשך כשעה. מגישים חם.