מתכון

אמנון מושחם עם סלק מזוגג, תפוז ותפוח מקורמל

2 דירוגים
אמנון מושחם עם  סלק מזוגג, תפוז ותפוח  פינק מקורמל של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
אמנון מושחם עם סלק מזוגג, תפוז ותפוח פינק מקורמל של שף מאיר עזר ושף ניב כהן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

שף מאיר עזר ושף ניב כהן יושבים לדג על הזנב ומכינים אמנון מושחם עם סלק מזוגג, תפוז ותפוח מקורמל

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

פורסים את הסלקים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.

2

יוצקים למחבת מירין, שמן זית, שום ומיץ תפוזים, מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור ואת פרוסות הסלק. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-7 דקות.

3

מוסיפים את פלחי התפוז למחבת ללא בישול.

4

פורסים את התפוחים ומוציאים את הגרעינים. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה וזורים מעל סוכר דמררה. אופים בחום של 140 מעלות במשך 20 דקות או עד השחמה.

5

חותכים את פילה הבס לקוביות בגודל של כ-3x3 ס"מ. צולים את הדג במחבת טפלון חמה במעט שמן זית כשהעור כלפי מטה כ-3 דקות וכדקה על הצד השני.

להרכבת המנה

6

מחממים את הרוטב עם הסלק והתפוזים. מסדרים את פרוסות הסלק החם על צלחת. מעל הסלק מניחים את הדג, ומציבים במאונך את פרוסות התפוח האפויות. מקשטים ברוטב שנשאר במחבת של הסלק.