מתכון

אנטרקוט ממולא בפיסטוקים וצימוקים

ינואר 2016
אנטרקוט ממולא בפיסטוקים וצימוקים. צילום: דניאל לילה
אנטרקוט ממולא בפיסטוקים וצימוקים. צילום: דניאל לילה

נתח עסיסי לאוהבי בשר, שאפשר להכין מראש

כאן חשוב במיוחד להקפיד על שימוש בבשר משובח טרי ישראלי.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לציפוי וצלייה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-250 מעלות.

2

חותכים את הנתח במרכז לאורכו, לקבלת מצע שטוח ומוכן למילוי. אפשר לבקש את עזרת הקצב.

מכינים את המלית

3

: מחממים מחבת עם שמן, ומטגנים בה בצל 2-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים בשר טחון ומטגנים, עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר הופך לפירורי. מסירים מהאש. מוסיפים לבשר את שאר חומרי המלית מלבד ביצה ומערבבים היטב.

ממלאים, צולים ומגישים

4

מפזרים את המלית על גבי משטח הבשר ומגלגלים לרולדה. קושרים בעזרת חוט שפגאט. מורחים את הרולדה בתערובת של דבש, חרדל ופלפל שחור גרוס.

5

מניחים על רשת צלייה. יוצקים לתבנית יין ומניחים עליה את רשת הצלייה. צולים את הרולדה כ-15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל-200 מעלות, וצולים עוד כ-50 דקות (הפנים יישאר בגוון אדמדם) או עד מידת העשייה הרצויה. מוציאים מהתנור, משהים למשך 10 דקות, פורסים ומגישים. אפשר להכין מראש ולחמם (המלית עוזרת לבשר להישאר עסיסי).

הכנה מראש: מומלץ למלא מראש, לצפות ולשמור יממה במקרר עד לפני הצלייה וההגשה. מכיוון שהנתח קר, מוסיפים 5 דקות לצלייה.