מתכון

אננס צלוי בקרמל רום

דצמבר 2018
2 דירוגים
אננס צלוי בקרמל רום של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן
אננס צלוי בקרמל רום של שניר אנג סלע. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: אינה גוטמן

הצלייה של האננס בקרמל עם תיבול ווניל ורום, הופכת אותו לממתק מענג. הגישו אותו עם גלידה ויש לכם קינוח מושלם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר יבש על אש בינונית, מוסיפים מעט מהסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא מתקרמל. מוסיפים בהדרגה עוד ועוד סוכר ומערבבים עד שכל הסוכר הופך לקרמל. מסירים מהאש ומוסיפים בזהירות את המים ללא ערבוב. מחזירים לאש נמוכה ומערבבים עד שהקרמל נמס מחדש. מסירים מהאש, מוסיפים את הווניל והרום ומערבבים בעדינות.

2

מחממים תנור ל־200 מעלות, מניחים את רבעי האננס בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מוזגים מעל את הקרמל, עוטפים ברדיד אלומיניום, מניחים כוס מים בכלי בתחתית התנור ואופים כ־10 דקות.Ž מסירים את רדיד האלומיניום, מסובבים את התבנית ואופים כ־10 דקות נוספות ללא כיסוי עד שהאננס צלוי. מצננים.

3

לפני ההגשה מפרידים את בשר האננס מהקליפה, מוזגים מהקרמל שבתחתית התבנית על האננס ומחממים שוב.