מתכון

אסקבש אנשובי ועגבנייה כבושה

אוקטובר 2019
2 דירוגים
אסקבש אנשובי ועגבנייה כבושה של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
אסקבש אנשובי ועגבנייה כבושה של סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

השילוב בין החמיצות והמתיקות העדינה של העגבניות הכבושות ובין המליחות הטבעית של האנשובי יוצר איזון טעמים מושלם

אסקבש היא טכניקת כבישה חמה מהמטבח הספרדי, שמתאימה להרבה חומרי גלם כמו עוף, דגים ופירות ים. כאן אני מנצלת גם את הנוזלים שמתקבלים מכבישת העגבניות כדי להכין אסקבש אנשובי. את האנשובי אני מגישה עם תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות ועגבנייה כבושה שלמה.

לעגבניות הכבושות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתחמיץ הכבישה

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים אסקבש

1

מניחים אנשובי בשכבה אחת בתבנית פיירקס.

2

מביאים לרתיחה את כל חומרי הכבישה מלבד שמן זית בסיר קטן. יוצקים על הדגים ומכסים בניילון נצמד. מצננים מחוץ למקרר עד שהנוזל והדגים מגיעים לטמפ' החדר.

3

מוסיפים שמן זית ומנענעים קלות את התבנית כדי למהול את התחמיץ בשמן. הדגים יישמרו בקופסה אטומה במקרר עד שבוע.

לפני ההגשה

4

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם. מצננים, קולפים ופורסים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ.

5

בינתיים מרתיחים מים בסיר קטן ומכינים קערה עם מי קרח.

6

מבשלים ביצים במים הרותחים בדיוק 6 דקות, מעבירים מייד למי הקרח, מצננים 5 דקות, קולפים וחוצים.

7

מערבבים את תפוחי האדמה עם בצל, עגבנייה כבושה, קליפת לימון מגוררת ופטרוזיליה. מתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס.

8

מניחים 2 כפות גדושות מהסלט בכל צלחת הגשה ועליו 2 נתחי דג. לצד הסלט מניחים 2 חצאי ביצה. מזלפים על הכל מעט שמן זית ומגישים.