מתכון

אקלייר שוקולד ואגוזים

יוני 2019
2 דירוגים
אקלייר שוקולד ואגוזים  של נטלי לויין. צילום: רמי זרנגר
אקלייר שוקולד ואגוזים של נטלי לויין. צילום: רמי זרנגר

יש שמתייחסים לאקלייר כאל פחזנית ארוכה ותו לא, בעוד שאחרים רואים בו קינוח אולטימטיבי. החליטו בעצמכם מי צודק

כלים: משקל דיגיטלי (רצוי), שק זילוף עם צנתר משונן רחב (2 ס"מ) וצנתר צר (1 ס"מ)

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

לציפוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבצק רבוך

1

בסיר קטן שמים חלב, מלח, סוכר וחמאה ומביאים לרתיחה חזקה על להבה גבוהה. חשוב לשים לב שכל החמאה נמסה.ברגע שהתערובת רותחת, מסירים מהאש ומוסיפים בבת אחת את הקמח. בעזרת כף עץ מערבבים את התערובת עד שנוצר בצק חלק ואחיד שנפרד מדפנות הסיר.

2

מעבירים את הבצק לקערת מיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במשך 2-3 דקות, עד שהוא מתקרר מעט. מוסיפים מחצית מכמות הביצים הטרופות וממשיכים לעבד במהירות בינונית. הבצק ייראה כאילו הוא מתפרק, אבל מהר מאוד הוא חוזר למרקם נורמלי.

3

ממשיכים להוסיף בהדרגה את הביצים עד שהתערובת גמישה ומוכנה. עושים את "מבחן האצבעות", ובודקים אם נוצר שפיץ בצק בין שתיהן. אם נוצר שפיץ בצק בין 2 אצבעות - הבצק מוכן ואין צורך להוסיף את יתרת הביצה. אם עדיין לא מספיק גמיש - מוסיפים עוד קצת ביצה וממשיכים לערבב. כאשר הבצק מוכן מעבירים אותו לשק זילוף עם צנתר משונן רחב (בקוטר של כ-2 ס"מ) ומזלפים במרווחים 10 אקליירים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אפייה

4

מחממים תנור ל-190 מעלות. אופים את האקליירים במשך 15-17 דקות. חשוב מאוד לא לפתוח את דלת התנור במהלך הזמן הזה, דבר שעלול לגרום לצניחתם של האקליירים. לאחר כ-15 דקות פותחים חריץ בתנור (תוקעים ידית כף עץ בדלת התנור) וממשיכים לאפות עוד 7-10 דקות, או עד שהאקליירים זהובים בצורה אחידה. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני מילוי וקישוט.

למילוי

5

קוצצים את השוקולד ושמים בקערה. מוסיפים מחצית מכמות השמנת המתוקה (125 מ"ל) וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה ושוקולדית. מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך 2-3 שעות עד שהיא קרה לחלוטין. מעבירים את תערובת השוקולד הקרה לתוך קערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את יתרת השמנת (עוד 125 מ"ל). מקציפים יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 1 ס"מ. חוצים את האקליירים בעזרת סכין משוננת לאורכם (כמו שפותחים לחמניה לסנדוויץ'). ממלאים בנדיבות בקרם שוקולד וסוגרים מעט כך שהקרם יבצבץ.

לציפוי

6

קוצצים את השוקולד, שמים בקערה וממיסים במיקרוגל או על בן מארי. כשהשוקולד נמס לחלוטין מוסיפים שמן ומערבבים היטב. מעבירים את השוקולד לשק זילוף קטן ומזלפים פסים על גבי האקליירים. מקשטים באגוזים חצויים ומגישים. שומרים את האקליירים בקופסה סגורה במקרר עד 4-5 ימים. מומלץ להוציאם לטמפרטורת החדר כ־10 דקות לפני ההגשה.

הצעות לגיוון

7

במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב בכמות זהה. במקום אגוזי לוז אפשר להשתמש באגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים או קשיו לגיוון הטעמים. אפשר לצפות את האקליירים גם בשוקולד לבן במקום זילופי השוקולד המריר.