מתכון

ארטישוקים ממולאים בבשר טלה על מצע קרם שעועית

אוגוסט 2019
2 דירוגים
ארטישוקים ממולאים בבשר טלה על מצע קרם שעועית של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור
ארטישוקים ממולאים בבשר טלה על מצע קרם שעועית של שף סהר רפאל. צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

מנה ביתית עם מגע הקסמים של השף סהר רפאל

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לטיגון

לקרם השעועית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

למלית

1

מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, קמח המצה, אגוז המוסקט, המלח והפלפל והפטרוזיליה הקצוצה. מברישים את פנים תחתיות הארטישוק בביצה טרופה (להדבקת המלית לארטישוק) עד גובה השוליים וממלאים את הארטישוקים במלית.

לטיגון

2

מקמחים את הארטישוקים הממולאים בקמח המצה מכל עבר, טובלים בביצה טרופה ומטגנים משני הצדדים (מטגנים קודם את צד המלית).

לבישול

3

מחממים בסיר מעט שמן זית, מטגנים את הבצל והסלרי עם רסק העגבניות, מזליפים את המים ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הארטישוקים ומבשלים כ-25 דקות על להבה נמוכה.

לקרם השעועית

4

משרים את השעועית במים ובמעט מלח. מבשלים את השעועית עד ריכוך מלא, מניחים עם הנוזלים במעבד מזון, מתבלים במעט מלח ופלפל וטוחנים עד קבלת קרם חלק. מסדרים בצלחת את הקרם ומניחים את הארטישוקים מעל הקרם.