מתכון

ארטישוק בגריל, קרם מטבוחה ואפונים

פברואר 2019
1 דירוגים
ארטישוק בגריל, קרם מטבוחה ואפונים של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ארטישוק בגריל, קרם מטבוחה ואפונים של שף שף אבי שטייניץ. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

גם אתם חושבים שהחלק הכי טעים באירועים הוא המתאבנים? השף אבי שטייניץ מכין מנת נשנוש עם ארטישוק והפתעות ירוקות

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למטבוחה (ניתן להשתמש גם במטבוחה קנויה)

למטבוחה (ניתן להשתמש גם במטבוחה קנויה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

למטבוחה

1

יוצקים לסיר את השמן, מוסיפים את שיני השום ומחממים עד שהשום מתחיל להזדגג. מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מכסים וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כשעה על להבה נמוכה מאוד. מוסיפים את הפלפל החריף והתבלינים, ומבשלים כחצי שעה עד שעה נוספת. לקראת סיום הבישול מסירים את המכסה לצמצום ולריכוז המטבוחה.

2

מקררים את המטבוחה היטב, ולאחר מכן טוחנים בעזרת בלנדר מוט או בלנדר למחית.

לארטישוק

3

חוצים את לבבות הארטישוק וצורבים בגריל או מחבת גריל עד להשחמה.

להגשה

4

מניחים על צלחת כף מקרם המטבוחה ומעליו מניחים את חצאי הארטישוק הצרוב. מפזרים את האפונה החלוטה, נבטי אפונת הגינה ומסביב מעט פיסטוק גרוס.

5

לסיום, זורים מעט פלפל טרי גרוס ומלח ים אטלנטי על הארטישוקים.