בכל שנה, כל אחת מהדודות מביאה לשולחן החג סיר משלה, ויוצא שרוב הסירים מכילים ארטישוק ממולא עם תוספות שונות. כל התבשילים טעימים בצורה יוצאת דופן ולכל אחד יש אופי משלו. אני לקחתי את הארטישוק הממולא לכיוון קצת שונה, ומילאתי דווקא בדג ולא בבשר המסורתי.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
הטבה לקוראי השולחן: משלוח חינם בכל הזמנה של תוצרת חקלאית פרימיום באתר "פרשוק"למילוי
לרוטב
אופן ההכנה
מכינים את המילוי
1
מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי לתערובת אחידה.
מכינים את הרוטב
2
מחממים שמן בסיר רחב ושטוח ומאדים בצל וסלרי 3־4 דקות, תוך כדי ערבוב, לריכוך. מוסיפים אפונה, מים לכיסוי ומיץ לימון, מתבלים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה.
3
ממלאים לבבות ארטישוק בכף־כף וחצי מהמילוי ומסדרים אותם בסיר עם הרוטב. מכסים את הסיר ומבשלים כ־40 דקות לריכוך הארטישוק. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות לצמצום הרוטב.