מתכון

אש – מרק סלק פרסי עם אורז

ינואר 2021
אש – מרק סלק פרסי עם אורז של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר
אש – מרק סלק פרסי עם אורז של מיכל חביביאן. צילום: שני בריל. סטיילינג: עינב רייכנר

מרק הסלק של העדה הפרסית, שהוא מעין נזיד סמיך

בליווי צרור של רשאד, טרגון וירוקים עונתיים אחרים, האש הוא קערה של אושר חורפי וריחני.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מבשלים את הסלקים

1

שמים סלקים בסיר בינוני וממלאים אותו במים עד לחצי מגובה הסלקים. מכסים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה לריכוך. מסירים מהאש ושומרים את מי הבישול.

מכינים את המרק

2

מרתיחים בסיר גדול ליטר וחצי מים, מוסיפים אורז ומבשלים 5 דקות. מוסיפים פטרוזיליה, כוסברה, כרשה, עלי מנגולד (או סלק עלים), סלרי, שום ותבלינים ומבשלים כ־ 40 דקות. מוסיפים רכז רימונים ואת הסלקים המבושלים עם מי הבישול ומבשלים 15 דקות.

3

מגישים בקערה עם מעט בצל מטוגן וסומאק, לצד עשבים וצנוניות.