מתכון

בּוּלֶט – קציצות בקר ועשבי תיבול

ספטמבר 2019
11 דירוגים
בּוּלֶט - קציצות בקר ועשבי תיבול של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר
בּוּלֶט - קציצות בקר ועשבי תיבול של הדסה קו-אל. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: עמית פרבר

עשבי התיבול והבצל המטוגן מוסיפים למסה של הקציצות המון לחות ולכן הן עסיסיות במיוחד

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הקציצות

1

חותכים 1/2 1 בצלים לקוביות קטנות ומטגנים ב- 4 כפות שמן על להבה בינונית-נמוכה כ- 15-10 דקות להשחמה תוך כדי ערבוב. מצננים בתוך שמן הטיגון ושומרים בצד.

2

טוחנים שום במעבד מזון לחתיכות קטנטנות. מוסיפים עשבי תיבול וטוחנים למחית. מוסיפים את 1/2 הבצל שנותר ותפוח אדמה וטוחנים למחית גסה. מוסיפים ביצים ותבלינים ומעבדים לאיחוד.

3

מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים עוף ובקר. מערבבים בכף ואז לשים מעט בידיים לקבלת תערובת אחידה. מי שרוצה יכול לטעום ולתקן תיבול. מוסיפים פירורי לחם ואת הבצל המטוגן עם שמן הטיגון ומערבבים היטב. מכסים את הקערה ונותנים לתערובת לעמוד 30 דקות (בקיץ מכניסים למקרר).

בינתיים מכינים את הרוטב

4

מחממים שמן בסיר רחב ומטגנים שום כדקה ותוך ערבוב עד שעולה ניחוח.

5

מוסיפים את יתר החומרים למעט הסחוג ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 15 דקות על להבה נמוכה ללא כיסוי. מוסיפים סחוג, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. שומרים על בעבוע עדין עד שהקציצות יוצאות מהתנור.

אופים את הקציצות ומבשלים ברוטב

6

בזמן שהרוטב מתבשל מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרטיבים תבנית תנור במעט מים (פשוט שמים את התבנית מתחת לברז ומטים אותה כדי להיפטר מעודפי מים).

7

לוקחים כ- 2 כפות מתערובת הבשר ויוצרים קציצות מוארכות בידיים רטובות. מניחים אותן בתבנית.

8

צולים 7-5 דקות עד שהקציצות נאטמות.

9

מעבירים את הקציצות לרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות על להבה נמוכה. 10 דקות לפני תום הבישול מסירים את המכסה ונותנים לרוטב להצטמצם.

10

הקציצות נשמרות עד 5 ימים במקרר.