מתכון

בבקה שוקולד של "סוויט בוקס"

מרץ 2019
5 דירוגים
בבקה שוקולד של סוויט בוקס. צילום: דניאל לילה
בבקה שוקולד של סוויט בוקס. צילום: דניאל לילה

שרה שימחוביץ' מסוויט מדגימה בעזרת העוגה שלה שהעניין הקריטי בבבקה טובה הוא היחס בין מלית השוקולד לעובי הבצק

תורת היחסים

חודשים רבים לפני הפתיחה של "סוויט בוקס" הפכה שרה שימחוביץ' את מעגל החברים שלה לקבוצת ביקורת. מדי שבוע הם טעמו מיני מאפים שהכינה וכך גובש תפריט הקונדיטוריה, שנפתחה בקיץ האחרון בשוק לוינסקי. שמונה חודשים אחרי הפתיחה הבבקה שלה כבר הפכה לשם דבר בעיר. "לדעתי העניין הכי קריטי בבבקה טובה הוא יחסים נכונים בין מלית השוקולד לעובי הבצק," מסבירה שימחוביץ'. "בבצק שלי יש מעט שמרים, הוא מאוד עשיר בביצים וחמאה ולכן לא תופח הרבה ולא מאפיל על המלית." כדי שתצליחו לרדד את הבצק לעובי הנכון חייבים לקרר אותו היטב. הבבקה של "סוויט בוקס" מוגשת בפורמט אישי, אבל אפשר להכין אותה גם כעוגה גדולה (ראו גיוון).

 

 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק

למלית

להברשה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבבים חלב, שמרים וכף סוכר בקערה גדולה ומשהים 10 דקות עד שעולה קצף על פני התערובת.

2

מוסיפים ביצים, חלמונים ותמצית וניל וטורפים במטרפה ידנית לתערובת אחידה.

3

שמים קמח, את יתרת הסוכר ותערובת השמרים בקערת מיקסר עם וו לישה ולשים 4-3 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים בהדרגה חמאה ומלח ולשים עד שהיא נטמעת. מוסיפים מלח ולשים 4-3 דקות עד לקבלת בצק חלק ואלסטי. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועדיף למשך הלילה.

מכינים את המלית

4

ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל. מוסיפים סוכר וקקאו ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט עד שהמלית נוחה למריחה.

ממלאים, מעצבים, מתפיחים ואופים

5

מחממים תנור ל-175 מעלות ומברישים תבנית שקעים בחמאה.

6

מחלקים את הבצק ל-6 חלקים ומרדדים אותם על משטח מקומח לעלים בעובי 4-3 מ"מ. מורחים על כל עלה בזהירות שכבת מלית בעובי 4-3 מ"מ ומגלגלים לרולדה.

7

מניחים 2 רולדות זו לצד זו, מצמידים אותן (כמו ספר תורה) וחותכים יחד לפרוסות באורך 5 ס"מ. מעמידים כל פרוסה כך שפנים הרולדות פונה כלפי מעלה ומניחים בתבנית שקעים. מכסים במגבת לחה ומתפיחים 30 דקות עד להכפלת הנפח. מברישים בביצה.

8

אופים 20-15 דקות עד שהמאפים משחימים.

9

מצננים ומגישים ביום ההכנה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקפיא. מחממים בתנור חם לפני ההגשה.

**טיפ:** אם הכנתם כמות גדולה של בצק, תוכלו להקפיא אותו. מפשירים לילה במקרר, ממלאים ואופים לפי ההוראות במתכון.

להכנת 3 עוגות גדולות בתבנית קוגלהוף או אינגליש קייק:

  1. מגלגלים כל שתי רולדות יחד לצורת בורג. מעבירים לתבנית, מכסים ומתפיחים 30 דקות כמו במתכון המקורי.
  2. מברישים בביצה ואופים 45-40 דקות עד להשחמה.