מתכון

בבקה

אוגוסט 2020
בבקה | רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: דלית רוסו
בבקה | רות אוליבר | צילום: דן פרץ | סגנון: דלית רוסו

המתכון מבוסס על הבבקה המשובחת של המתכונאי הישראלי-בריטי עודד שוורץ

קשה לבחור בין שתי המליות המסורתיות של הבבקה, אז חשבתי — למה לבחור, כשאפשר להכין מלית שוקולד-קינמון? האגדה מספרת, ששם העוגה נגזר מדמיונה לקפלי חצאיתה הארוכה של הסבתא (בבקה או בבה ברוסית ובפולנית).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לראש עיסה

לבצק

לשימון התבנית

לזיגוג

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים ראש עיסה

1

מערבבים מים עם קמצוץ סוכר בקערית. מוסיפים שמרים, מערבבים להמסה ומניחים במקום חמים ל 12-10- דקות עד שהתערובת תוססת.

מכינים את הבצק ומתפיחים

2

מערבלים קמח, סוכר וחמאה במיקסר עם וו לישה לתערובת אחידה. מוסיפים את השמרים המומסים ואת שאר חומרי הבצק ולשים 10 דקות לבצק רך ואלסטי.

3

מכסים ומתפיחים כשעתיים לפחות במקום חמים להכפלת הנפח.

מרכיבים, מתפיחים שוב ואופים

4

מערבבים קקאו, סוכר וקינמון בקערית ומשמנים תבנית בבקה בחמאה.

5

מרדדים חצי מכמות הבצק על משטח מקומח לריבוע בגודל 40 ס”מ. מורחים עליו חצי מכמות החמאה המומסת ומפזרים חצי מתערובת הסוכר והקקאו. מגלגלים לגלילה וחוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה. קולעים את שתי הרולדות כמו צמה ומסדרים בתבנית.

6

מתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

7

מחממים תנור ל-180 מעלות.

8

מברישים את הרולדות בביצה טרופה עם קמצוץ סוכר. אופים 45-35 דקות להזהבה. מצננים את העוגה כ-15 דקות לפחות ומגישים.