מתכון

בובלך (כרמזלך) – לביבות של פסח

אפריל 2020
בובלך (כרמזלך) של מרב סריג. צילום: מאיי תדהר
בובלך (כרמזלך) של מרב סריג. צילום: מאיי תדהר

לביבות קמח מצה מתוקות וקלות להכנה. מערבבים, מטגנים ואוכלים עם ריבה, שמנת או מייפל ליד

בובלך, כרמזלך או חרמזלך – את הלביבות הממכרות והבלתי נשכחות האלה, שמוצאן ביהדות אשכנז, היה סבי מכין בבוקר שאחרי ליל הסדר והן היו נחטפות במהרה, ישר מהמחבת, כשהן לוהטות, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים. הוא היה מפזר עליהן סוכר וקינמון, אני אוהבת אותן עם ריבת תות תוצרת בית או עם מייפל טבעי.

את המתכון האבוד שיחזרתי בעזרת אימי ודודתי. שדרגתי אותו עם סוכר וניל (אפשר לוותר עליו, אך לפצות עם משהו מתוק בהגשה, או לשים 2 שקיות במקום אחת – כך או כך זה יהיה טעים). אפשר גם להוסיף לעיסה כפית תמצית וניל, גרידת לימון, צימוקים, שברי שוקולד מריר ועוד.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

להגשה (אופציה)

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

שמים קמח מצה, ביצים, מים, חלב, אבקת אפייה וסוכר וניל בקערה ומערבבים בעזרת מזלג לעיסה אחידה, סמיכה אך אוורירית (לא מוצקה). אם העיסה יבשה מידי (קשה להכניס לתוכה כף) מוסיפים מעט נוזלים; אם היא דלילה מדי, מוסיפים עוד טיפה קמח מצה.

2

יוצקים 1/2-1 ס"מ שמן למחבת לטיגון ומחממים. כשהשמן חם, יוצרים בעזרת שתי כפות לביבות מהעיסה ומחליקים את הלביבות לתוך השמן. מטגנים כ-3-4 דקות על להבה בינונית עד להזהבה, הופכים, מטגנים עוד כ-4 דקות עד להזהבת הצד השני ומוציאים לנייר סופג.

3

מגישים חם עם כל תוספת מתוקה שרוצים.