מתכון

בוואריה חמאה שרופה עם טופי מלוח

מאי 2019
4 דירוגים
בוואריה חמאה שרופה עם טופי מלוח של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
בוואריה חמאה שרופה עם טופי מלוח של שפית סבינה ולדמן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ

החמאה השרופה מוסיפה לבוואריה הקלאסית גוון מקורמל. אם נבהלתם מכמות החמאה - המתכון יעבוד גם עם מחצית מהכמות

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבוואריה

לטופי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מסת ג'לטין

1

מפזרים את הג'לטין על המים הקרים וממתינים עד שנוצר גוש ג'לטין.

2

ממסים את החמאה בסיר קטן. מקטינים את האש וממשיכים לבשל את החמאה עד שהיא מזהיבה אך לא נשרפת. מסירים מהאש.

3

מרתיחים את החלב בקלחת. במקביל מערבבים חלמונים וסוכר בקערה עד שהסוכר נמס.

4

מוסיפים את החלב החם לחלמונים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מבשלים את קערת התערובת בבן מארי על אש בינונית־נמוכה כ־7 דקות (אם יש לכם מדחום לבישול מסירים מהאש כשהתערובת מגיעה ל־84 מעלות) עד שהיא מסמיכה קלות (כשמוזגים את התערובת על גב כף היא עוטפת אותה יפה), מסירים מהבן מארי ומערבבים את התערובת עם ג'לטין עד שהוא נמס.

5

מוסיפים לתערובת את החמאה המומסת בהדרגה בעזרת בלנדר מוט. מצננים בטמפרטורת החדר לכ־40 מעלות.

6

מקציפים את השמנת לקצפת רכה ומקפלים לתערובת עד לאיחוד. יוצקים את הבוואריה לכלים אישיים או לתבנית מרופדת בניילון נצמד. מעבירים למקרר.

מכינים את הטופי

7

מניחים את הסוכר בקלחת קטנה וממסים על אש בינונית תוך כדי נענוע בתנועות מעגליות עד לקבלת קרמל בגוון ענברי.

8

מחממים במקביל שמנת ומוסיפים לקרמל בהדרגה תוך כדי ערבוב עם מטרפה. ממשיכים לבשל עד לאיחוד והסמכה במידה הרצויה. מוסיפים את המלח ומצננים.

9

מגישים את הבוואריה לצד רוטב הטופי או יוצקים את הרוטב על הבוואריה עד לכיסוי.