מתכון

בויוס פרמזן בקרם גבינה, בזיליקום ועגבניות

פברואר 2019
בויוס פרמזן בקרם גבינה, בזיליקום ועגבניות של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק
בויוס פרמזן בקרם גבינה, בזיליקום ועגבניות של השף ארז תורג'מן. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: נעה קנריק

מאפה בלקני מלוח עם תוספות שהופכות אותו לחגיגי במיוחד

מקפיאים את בסיס הבויוס במשך שעתיים

כלים: שקית זילוף, מסננת דקה מאוד לסינון הקרם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבסיס הבויוס

לקרם עגבניות ובזיליקום

להרכבת המנה ועיטור

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

בסיס בויוס:

1

מערבבים היטב את כל החומרים. מגלגלים בתוך ניילון נצמד לגליל מהודק ואחיד ומקפיאים במשך שעתיים.

2

לאחר שעתיים מוציאים מהמקפיא, וחותכים מהגליל עיגולים בעובי של 1 ס"מ.

3

מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות. מסדרים את העיגולים במרווחים על תבנית ואופים 12-15 דקות עד להזהבה.

קרם:

4

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון, מעבדים במהירות גבוהה עד שהמסה הופכת אחידה ואוורירית. טועמים ומתקנים תיבול.

5

מעבירים את המסה דרך מסננת דקה מאוד לקבלת קרם חלק ואחיד. מכניסים את הקרם לשקית זילוף.

הרכבת המנה ועיטור:

6

על בסיס בויוס מזלפים כדור מקרם העגבניות בזיליקום.

7

מניחים חצי ביצת שליו ומקשטים בגבינת פרמזן מגוררת ועלי שמיר. מפזרים מעל קליפת לימון מגוררת טרייה.