מתכון

בומוואלוס

הגרסה הכי קלה להכנת סופגניות

12,334 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוקטובר 2019
בומוואלוס. צילום: זוהר רון
בומוואלוס. צילום: זוהר רון

מספר מתכוני הבומוואלוס הקיימים בעולם הוא כמספר האנשים הטוענים שמוצאם ספרדי. מספר המטעמים הטוענים שהם בומוואלוס אך לא דומים לו במאום הוא אף גדול יותר. בומוואלוס, קצת כמו סופריטו, מתאר בעיקר את שיטת ההכנה – טיגון. היתר פתוח לדמיון הפרוע שלכם. סבתא שלי, אסתר התורכייה, נהגה להכין בומוואלוס מיוחדים לפסח שהיינו רבים עליהם עד שמישהו דימם. אלו של חנוכה שלפניכם הם הגרסה הכי קלה ומהירה לסופגניות שאפשר למצוא. לא צריך להתפיח אותם והם יוצאים אווריריים, שזופים ונהדרים.

את הבומוואלוס אפשר לשדרג בעזרת גלזורה – מעטפת סוכר דקיקה, מהסוג שאפשר למצוא על עוגות ודונטס – או לטבול בסירופ סוכר מתובל (שגם מאריך את חיי המאפים).

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבומוואלוס

גלזורה

לסירופ סוכר מתובל

אופן ההכנה

מכינים את הבומוואלוס

1

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את הביצה והחלב. מוסיפים את תערובת החלב לקערת הקמח ומערבבים קלות עד קבלת בלילה אחידה. מחממים שמן לטיגון עמוק. עובדים עם שתי כפות – יוצקים בכל פעם כף מהבלילה לשמן הרותח. אם השמן מתיז עליכם הוא חם מדי. הבלילה תתפח מיד ותקבל צורות משונות. מטגנים במשך 2־3 דקות בכל צד ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

2

אפשר לטבול את הבומוואלוס בסוכר (קצת כמו ספינג׳), אפשר לצקת עליהם דבש, סירופ סוכר או גלזורה (ראו הוראות בהמשך), ואפשר לאכול אותם רותחים, ישר מהסיר, ואין מופלא מזה.

מכינים את הגלזורה

3

מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה ויוצקים על הבומוואלוס המוכנים.

מכינים סירופ סוכר מתובל

4

מרתיחים את כל החומרים בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט ומצפה את גב הכף (עם מרקם כמו של דבש מחומם).

5

מרתיחים את כל החומרים בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט ומצפה את גב הכף (עם מרקם כמו של דבש מחומם). טובלים את הבומוואלוס המוכנים בסירופ למשך כמה שניות ומוסיפים למסננת.