מתכון

בומוואלוס

אוקטובר 2019
בומוואלוס. צילום: זוהר רון
בומוואלוס. צילום: זוהר רון

הגרסה הכי קלה להכנת סופגניות

מספר מתכוני הבומוואלוס הקיימים בעולם הוא כמספר האנשים הטוענים שמוצאם ספרדי. מספר המטעמים הטוענים שהם בומוואלוס אך לא דומים לו במאום הוא אף גדול יותר. בומוואלוס, קצת כמו סופריטו, מתאר בעיקר את שיטת ההכנה – טיגון. היתר פתוח לדמיון הפרוע שלכם. סבתא שלי, אסתר התורכייה, נהגה להכין בומוואלוס מיוחדים לפסח שהיינו רבים עליהם עד שמישהו דימם. אלו של חנוכה שלפניכם הם הגרסה הכי קלה ומהירה לסופגניות שאפשר למצוא. לא צריך להתפיח אותם והם יוצאים אווריריים, שזופים ונהדרים.

גלזורה

מעטפת סוכר דקיקה שמתקשה מיד על הסופגנייה, מהסוג שאפשר למצוא על עוגות ודונטס.

החומרים

1 כוסות אבקת סוכר

½1 כפיות תמצית וניל

2 כפות מים

20 גר׳ חמאה, מומסת

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים עד קבלת תערובת אחידה ויוצקים על הסופגניות המוכנות.

סירופ סוכר מתובל

לא חייבים לתבל אותו בכלל, ואפשר לבחור רק בכמה מהמרכיבים ולשחק ביניהם: לימון וקינמון, מי ורדים בלבד, מי זוהר במקום מי ורדים וכד׳. בהכנה תעשייתית נהוג לצקת המון מי סוכר על המאפים והמתוקים כי הם מאריכים את חיי המדף. כשמכינים בבית אפשר לעשות זאת במתינות ולפי הטעם האישי.

החומרים

2 כוסות מים

2 כוסות סוכר

1/3 כוס מי ורדים

קמצוץ זעפרן

אופן ההכנה

מרתיחים את כל החומרים בסיר. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות או עד שהנוזל מסמיך מעט ומצפה את גב הכף (עם מרקם כמו של דבש מחומם).

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מערבבים בקערה נפרדת את הביצה והחלב. מוסיפים את תערובת החלב לקערת הקמח ומערבבים קלות עד קבלת בלילה אחידה. מחממים שמן לטיגון עמוק. עובדים עם שתי כפות – יוצקים בכל פעם כף מהבלילה לשמן הרותח. אם השמן מתיז עליכם הוא חם מדי. הבלילה תתפח מיד ותקבל צורות משונות. מטגנים במשך 2־3 דקות בכל צד ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

2

אפשר לתבול את הבומוואלוס בסוכר (קצת כמו ספינג׳), אפשר לצקת עליהם דבש, סירופ סוכר או גלזורה (ראו מתכון למעלה), ואפשר לאכול אותם רותחים, ישר מהסיר, ואין מופלא מזה.