מתכון

בוסטון קרים פאי

יולי 2019
3 דירוגים
בוסטון קרים פאי של גוצ'ה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל
בוסטון קרים פאי של גוצ'ה. צילום: שרית גופן. סטיילינג: ענת לבל

הקינוח הרשמי של מדינת מסצ'וסטס הוא עוגת טורט פשוטה במילוי קרם וניל וציפוי שוקולד – זיווג קלאסי שכולם אוהבים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לעוגת טורט

לקרם פטיסייר

לגנאש שוקולד

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לעוגת הטורט

1

מקציפים את הביצים והסוכר עד קבלת קצף סמיך ויציב. מרתיחים את החלב, תמצית הווניל והחמאה בסיר קטן. מערבבים במטרפה את הקמח, אבקת האפייה והמלח, מוסיפים בהדרגה לביצים המוקצפות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מוסיפים את תערובת החלב באטיות ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.

2

מעבירים את התערובת לתבנית עגולה משומנת ומקומחת ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים על רשת. חוצים את העוגה לרוחבה בעזרת סכין משוננת.

לקרם פטיסייר

3

טורפים את החלמונים, הקורנפלור ו-1/2 כוס מהחלב בקערה. מרתיחים את יתרת החלב עם הסוכר וגרגירי הווניל בסיר.

4

מוזגים מעט מהחלב החם תוך כדי ערבוב לתערובת החלמונים עד שהתערובת חמה למגע. מחזירים בזילוף, תוך כדי ערבוב, את תערובת החלמונים לסיר. מרתיחים את התערובת על אש קטנה. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.

5

מסננים ומצננים את התערובת מכוסה בניילון נצמד שמונח ישירות על הקרם. מורחים את הקרם בנדיבות על החלק התחתון של העוגה עד 1 ס"מ מהקצוות. מניחים מעל את החלק העליון של העוגה.

לגנאש שוקולד

6

מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר ומכבים את האש. מוסיפים את השוקולד, החמאה והדבש ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה. מצננים את הגנאש לטמפרטורת החדר ומצפים את העוגה.