מתכון

בורקס פיתה

פברואר 2019
1 דירוגים
בורקס פיתה של שף־קונדיטור תומר כבירי. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון
בורקס פיתה של שף־קונדיטור תומר כבירי. צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שרון בן אהרון

מנה שמוגשת בצלחת ויכולה להיות ארוחה שלמה. המנה המקורית מגיעה עם ביצה עלומה שיכולה להתאים גם כאן

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למילוי

למילוי

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מרדדים את הבצק לעובי 2 מ"מ, מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום שחור.

2

קורצים עיגולים בקוטר 15–20 ס"מ, מניחים בתבנית ואופים בחום של 200–210 מעלות. בצק העלים יתפח לצורת פיתה. מוציאים את המאפים מהתנור לאחר שמתקבל צבע זהוב.

למילוי

3

חותכים את הפטריות לקוביות בינוניות ומקפיצים אותן במעט שמן זית, עם מלח ופלפל.

4

מתבלים את הפרגיות וצולים אותן במחבת. חותכים את הפרגיות לנתחים בגודל ביס ומערבבים עם הפטריות.

5

מבשלים יחד את השמנת ואת ציר העוף עד הסמכה, מוסיפים את מחית הכמהין ומתקנים תיבול במידת הצורך.

6

בוקעים את החלק העליון של הפיתה וממלאים אותה בפטריות ובנתחי הפרגית. יוצקים מעל את הרוטב ומקשטים בעירית קצוצה.