מתכון

בורקס תפוחי אדמה

מרץ 2016
7 דירוגים
בורקס תפוחי אדמה
בורקס תפוחי אדמה

מה היתרון של בצק פילאס על פני בצק עלים כשמכינים בורקס? שי לי ליפא מסבירה ומוסיפה גם מתכון

שי-לי: "אני מכינה בורקס מבצק פילאס, כי הוא דק ועדין יותר מבצק עלים ולכן מפיק מאפים עם יחס בצק-מלית אופטימלי. את הבורקס האלה אני לא סוגרת בקצוות, אלא מאפשרת למלית תפוחי האדמה להציץ מעט החוצה במהלך האפייה. אלה הבורקס האהובים על בני איתמר."

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית:

לציפוי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.

מכינים את המלית

2

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב.

3

מעבירים את הבצל לקערה (יחד עם השמן בו טוגן). מוסיפים פירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים, מעצבים ואופים:

4

פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-15 רצועות ברוחב 6 ס"מ. חותכים כל רצועה ל-3 מלבנים, כך שמתקבלים 45 מלבנים בגודל 6×8 ס"מ. מניחים כפית מלית לאורך הקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים לגליל קטן (אין צורך להדק את הבצק בקצוות. המלית תציץ קצת החוצה במהלך האפייה).

5

מניחים את הבורקס בתבניות כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

6

אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקס זהובים.

7

מגישים חם עם ביצים קשות, זיתים ומלפפונים. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות