מתכון

בורק כרשה וריקוטה

דצמבר 2015
1 דירוגים
בורק כרישה וריקוטה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
בורק כרישה וריקוטה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

זה לא בורק קלאסי, אבל לפעמים מתחשק לארוז את תערובת הפשטידה בתוך כיס דקיק של בצק לאפקט פריך

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

חולטים כרשה בסיר עם מי מלח רותחים כ-5 דקות לריכוך. מסננים, סוחטים היטב מנוזלים עודפים ומעבירים לקערה.

3

מוסיפים ריקוטה, מלח ואגוז מוסקט ומערבבים.

4

מניחים עלה סיגר על נייר אפייה ומושחים בשמן או בחמאה מומסת בעזרת מכחול. מניחים במרכז תערובת כרשה וריקוטה ומפזרים מעל גבינה קשה מגוררת. מקפלים את העלה למעטפה, כך שהמלית מכוסה לגמרי, ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, כך שהצד המקופל כלפי מטה.

5

חוזרים על הפעולה עם יתר העלים ומברישים בשמן.

6

אופים כ-15 דקות להזהבה.

באותה שיטה מכינים
בורק כרשה, ריקוטה ושינקן: מניחים על כל בורק פרוסת נקניק שינקן מעושן מתחת למלית.

גיוון: במקום חמאה אפשר להשתמש גם בשמן.