מתכון

בטן חזיר עם דלעת ערמונים ורוטב וויסקי של "הסדנא"

אוקטובר 2016
1 דירוגים
בטן חזיר עם דלעת ערמונים, שאלוטס מקורמלים ורוטב וויסקי מעושן . צילום: דניאל לילה
בטן חזיר עם דלעת ערמונים, שאלוטס מקורמלים ורוטב וויסקי מעושן . צילום: דניאל לילה

נתחי חזיר שמנוניים מאוד ספוגים בטעמי תפוח מתקתקים נעטפים ברוטב וויסקי מעושן ועמוק טעמים

השף משדך לנתחי הבשר ירקות חמאתיים במתיקות מעודנת, שיתנו למנה רובד רך. נתח הבשר עובר השריה של לילה במקרר – שלב שנועד להחדיר לו נוזלים כדי לשמור על עסיסיותו גם לאחר אפייה ממושכת בחום נמוך. לא מומלץ לוותר על שלב ההשריה גם אם אתם ממהרים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

להשריה:

לצלייה של בטן החזיר:

לדלעת ערמונים:

לשאלוטס מקורמלים:

לרוטב וויסקי:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

משרים את הבשר:

1

חורצים את שכבת השומן של נתח הבשר בצורת שתי וערב (נזהרים לא לפצוע את שכבת הבשר).

2

מערבבים את החומרים להשריה בתוך קופסה בגודל הנתח. מוסיפים את הנתח ומוודאים שהוא מכוסה בנוזלים. סוגרים ומעבירים למקרר ל-24 שעות. מסננים ומייבשים עם נייר סופג.

צורבים ואופים:

3

מחממים תנור ל-130 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

4

מחממים מחבת כבדה ורחבה עם 3 כפות שמן קנולה וצורבים את הנתח 3־4 דקות מכל צד להזהבה.

5

מעבירים את הנתח לתבנית ומפזרים סביבו ירקות, שום ותפוחים. מוספים תימין ומתבלים במלח, פלפל ומייפל. יוצקים על הנתח מיץ תפוחים וציר עד 3/4 מגובה הנתח. מכסים ברדיד אלומיניום.

6

אופים 4 שעות עד שהבשר רך.

7

מוציאים את הנתח ומצננים. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות. את הירקות זורקים.

אופים דלעת ערמונים:

8

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

9

מפזרים פרוסות דלעת בתבנית ומוסיפים קוביות חמאה. מוסיפים צרור תימין ומזלפים סילאן ורכז רימונים מעל. מכסים ברדיד אלומיניום.

10

אופים 45 דקות עד שהדלעת רכה.

מקרמלים שאלוטס:

11

מחממים מחבת רחבה עם שמן ומפזרים שאלוטס בשכבה אחת. צולים דקה-שתיים עד לקבלת חריכה עדינה. מוסיפים חמאה, סוכר ותימין ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים 3-2 דקות עד שהחמאה נמסה.

12

יוצקים מים עד 3/4 גובה הבצלים ומבשלים על להבה בינונית ללא מכסה עד שהנוזל מצטמצם לגמרי והבצלים רכים ומקורמלים.

מכינים רוטב וויסקי:

13

מביאים לרתיחה יין, סילאן וויסקי בסיר רחב על להבה בינונית. מבשלים 20 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם בשליש.

בסמוך להגשה פורסים, מחממים ומרכיבים:

14

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

15

פורסים את נתח הבשר לריבועים בגודל 5 ס"מ, מעבירים לתבנית ויוצקים מעט רוטב וויסקי מעל.

16

אופים 5 דקות עד שהבשר מתחמם היטב.

17

מחממים מחבת עם שמן קנולה ומחממים את הדלעת והשאלוטס 2 דקות. מוסיפים ריבועי בשר ויוצקים את יתרת הרוטב. מבשלים 2 דקות עד לקבלת גלייז על נתחי הבשר.

18

מגישים מייד עם פירה תפוחי אדמה.