מתכון

בייגלים ניו יורקים אמיתיים

בייגלס ניו יורקיים אמיתיים הם להיט אמיתי בקרב האורחים

12,384 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
בייגלים ניו יורקים אמיתיים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
בייגלים ניו יורקים אמיתיים. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לשליקה:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

שמים קמח, שמרים, סוכר, מלח, שמן ו-2 כוסות מים במיקסר עם וו לישה ולשים כ-10 דקות לקבלת בצק אלסטי.

2

מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.

3

מחלקים את הבצק ל-12 כדורים של כ-110 גרם כל אחד. משטחים כל כדור ומחוררים את מרכזו בעזרת האצבע. מרחיבים את החור באצבעות עד לקוטר של 3 ס"מ בערך. החור ייסגר מעט בשליקה ובאפייה, וזה בסדר.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

5

בינתיים מביאים לרתיחה מים בסיר רחב. מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה ושולקים את הבייגלים (3-2 בכל פעם) במים הרותחים דקה-שתיים מכל צד. מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית. מורחים בביצה בלולה במעט מים.

6

אופים כ-10 דקות או עד שהבייגלים שחומים.

באותה שיטה מכינים:
בייגל צימוקים וקינמון: מוסיפים כוס צימוקים קטנים וכפית קינמון טחון בשלב הלישה.
בייגל גבינה: מוסיפים 50 גרם צ'דר או פקורינו מגוררות לתוך הבצק בסוף שלב הלישה. אפשר לקשט את הבייגל במעט גבינה מגוררת לאחר המריחה בביצה, אך יש לשים לב שלא לחרוך את הגבינה באפייה.
בייגל בצל: מוסיפים 40 גרם בצל מטוגן מיובש (להשיג בחנויות תבלינים ולפעמים גם בסופר) בתחילת שלב הלישה. אפשר להוסיף גם זיתים ירוקים קצוצים בסוף שלב הלישה.

תורת השליקה
• משתמשים בסיר רחב, כדי לשלוק לפחות 3-2 בייגלים בבת אחת. לא יותר, כדי שלא יידבקו זה לזה; ולא פחות, כדי שזה לא ייקח כל היום.
• המים צריכים להיות רותחים, וכך יתנו לבייגלים את מכת החום הנחוצה, כדי שהקרום שלהם יתקשה בבת אחת.
• מכניסים את הבייגלים למים הרותחים רק אחרי שמנמיכים את הלהבה; אחרת הבעבוע הנמרץ יגרום להם להידבק זה לזה או לדפנות הסיר.
• הבייגלים צריכים להיות כמה שיותר יבשים לפני שמניחים אותם בתבנית, ולכן מומלץ להוציא אותם מהסיר בעזרת כף גדולה ומחוררת ולנער היטב את עודפי המים. מומלץ לא להשתמש במלקחיים, שיפצעו את הקרום של הבייגלים.

גיוון: במקום שמרים טריים אפשר להשתמש ב-1/2 שקית שמרית.