מתכון

בלינצ'ס בשר

דצמבר 2018
8 דירוגים
בלינצ'ס בשר של שף פליקס רוזנטל. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר
בלינצ'ס בשר של שף פליקס רוזנטל. צילום: אמיר מנחם. סטיילינג: דיאנה לינדר

ההשראה אמנם מרוסיה, אך מלית הבלינצ'ס של שף פליקס רוזנטל מבוססת על בשר בבישול ארוך ובסגנון ים תיכוני

הבלינצ'ס הרוסי המקורי ממולא בחזיר. המלית של שף פליקס רוזנטל מבוססת על נתחי בשר בקר איכותיים בבישול ארוך ובסגנון ים תיכוני – עם פלפלים חריפים, ירקות שורש ועשבי תיבול. את הבשר הרך מפרקים בידיים וממלאים איתו את הבלינצ'ס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבלינצ'ס

למלית

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבלינצ'ס

1

מערבלים את מרכיבי הבלינצ'ס במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית (או ידנית) עד לקבלת בלילה אחידה. מסננים את הבלילה ומעבירים למקרר ללילה.

מכינים את המלית

2

מחממים שמן בסיר וצולים את נתחי הבשר מכל הצדדים עד שהם משחימים. מוציאים את נתחי הבשר מהסיר וצולים בו את הירקות עד הזהבה. מחזירים את הבשר לסיר וממלאים מים עד שכל תכולת הסיר מכוסה. מרתיחים, מקטינים את האש ומבשלים כ־3 שעות עד שהבשר רך. מצננים ומפרקים את הבשר בידיים. שומרים את הירקות והנוזלים בצד.

3

מוציאים את הבלילה מהמקרר. מחממים מעט שמן במחבת טפלון ומוזגים 1/2 מצקת מהבלילה בכל פעם (הבלינצ'ס צריך להיות דק מאוד, כמו קרפ). מטגנים את הבלינצ'ס כ־20 שניות מכל צד.

מרכיבים את המנה

4

פורשים כל בלינצ'ס על משטח עבודה, מניחים מעט מהמלית בשליש התחתון של הבלינצ'ס, מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים.

5

מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הבלינצ'ס עד שהם מזהיבים. מזלפים על הבלינצ'ס מעט מנוזלי הבשר. אפשר להוסיף למנה גם את הירקות המבושלים.