מתכון

בנאטז’ תוניסאי

ינואר 2020
12 דירוגים
בנאטז’ תוניסאי של שף ברק אהרוני. צילום: רן בירן
בנאטז’ תוניסאי של שף ברק אהרוני. צילום: רן בירן

קציצות מטוגנות המורכבות ממחית תפוחי אדמה העוטפת מילוי של בשר (בקר, עוף או דג) וביצה קשה

בימי שישי, כשהיה קצת יותר פנאי, אימא שלי הכינה את הקציצות האלו ואכלנו אותן בצהריים עם חלה, סלט חצילים, חריף ומרמומה – עד היום זו אחת הארוחות האהובות עליי. בפסח מחליפים את הקמח בקמח מצה והקציצות לא פחות נהדרות. 

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מבשלים תפוחי אדמה בקליפתם בשפע מי מלח כ־40 דקות עד שהם רכים. מקלפים, מעבירים לקערה רחבה ומועכים בעזרת מועך תפוח אדמה או מזלג

2

מוסיפים לתפוחי האדמה ביצים, קמח, מיץ לימון, פטרוזיליה, מלח ופלפל שחור ומערבבים.

3

יוצקים למחבת רחבה שמן זית, מוסיפים בצל מגורר ומטגנים כ־10 דקות על להבה נמוכה עד להזהבה. מעבירים את הבצל למסננת ומשהים מעל הכיור לכמה דקות להגרת נוזלים. מעבירים לקערה רחבה (נפרדת מזו של תפוחי האדמה).

4

מעבירים בשר טלה למחבת שבה טיגנו את הבצל ומטגנים כ־7 דקות על להבה בינונית עד שצבעו הופך כהה ואטום. מדי פעם מערבבים ומפוררים את הבשר. מוסיפים את הבשר לבצל המטוגן, מערבבים ומצננים (מחוץ למקרר). טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.

5

ממלאים קערה במים, מרטיבים את הידיים, לוקחים כ־2 כפות מתערובת תפוחי האדמה ויוצרים כדור בין הידיים. משטחים את הכדור לדיסקית אליפטית בעובי של כ־½1 ס”מ, מניחים במרכזה כפית מתערובת הבשר וסוגרים את השוליים מעל המלית לקציצה מוארכת.

6

מניחים קמח בצלחת שטוחה, מניחים את הקציצות בקמח ומצפים בעדינות.

7

מחממים שמן בגובה של כ־1/2 ס”מ במחבת, מטגנים את הקציצות על להבה בינונית בכמה מחזורים, 5־4 דקות מכל צד להזהבה. אם הן משחימות, מנמיכים את האש. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג ומגישים חם.