מתכון

בניצה: מאפה פילו עם גבינות

פברואר 2019
2 דירוגים
בניצה של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל
בניצה של שף קונדיטור ליאור שטייגמן. צילום: שירן כרמל

מאפה בולגרי מסורתי מבצק פילו. כדי לתת למנה מראה חגיגי בחרתי להניח את שכבת הבצק העליונה בצורת ספירלה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מערבבים בקערה את היוגורט, השמנת המתוקה, הביצים, התבלינים והמלח.

2

משמנים תבנית בשמן זית. מוציאים עלה פילו אחד מהחבילה, מורחים את חלקו העליון בשמן זית ומרפדים בעזרתו את התבנית.

3

לוקחים עלה פילו נוסף וקורעים לכמה חתיכות, מקמטים מעט ביד, טובלים בתערובת היוגורט ומניחים בתבנית.

4

מפזרים מעט מהגבינות וסוגרים בעלה משומן נוסף.

5

חוזרים על הפעולה שוב: חתיכות פילו טבולות ביוגורט ומעט גבינות חתוכות לקוביות.

6

על מנת לסיים את הבניצה ניתן לשים למעלה עלה פילו משומן, או אם רוצים סיום מרשים יותר, ניתן לקחת כמה עלי פילו, לשמן אותם וליצור בעזרתם מעין ספירלה. מעל השכבה העליונה אפשר לשים קצת גבינות חתוכות ומעט מתערובת היוגורט.

7

אופים את הבניצה בחום של 170 מעלות במשך 45־60 דקות.

8

ניתן להגיש עם יוגורט קר, מתובל במעט מלח ונענע טרייה.