מתכון

בננות בציפוי סוכרייה

מרץ 2016
בננות בציפוי סוכרייה. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר
בננות בציפוי סוכרייה. צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

יפנית בחיפה
בירת הצפון, שאינה מפונקת במסעדות משובחות, זכתה ב"טטאמי" היפנית המצוינת ובשף אורן גולדווסר, שמאחוריו שלוש שנות לימודים בבית ספר גבוה לבישול בטוקיו. ניסיון ומוניטין בארץ הוא צבר ב"יועזר בר יין" ביפו וב"שלו ביער" בטבעון. בימים אלה הוא סוגר שלוש שנים ב"טטאמי", שפותחת סניף נוסף בקריות.
טטאמי [חורב 10, טל' 04-8254787]

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון עמוק:

לקרמל:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מטגנים את הבננות בבלילה:

1

מקלפים את הבננות וחותכים לפרוסות עבות ואלכסוניות, או בכל דרך אחרת שתאפשר לנתחים להישאר יציבים גם אחרי הטיגון.

2

טורפים ביצים וקמח לבלילה. מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק. מנסים את חום השמן בעזרת טיפה מהבלילה, היא אמורה לרחוש.

3

טובלים את הבננות בבלילה, מחלצים במזלג ומטגנים עד שמזהיב. מניחים על נייר סופג.

מכינים קרמל:

4

יוצקים לסיר שמן, סוכר ומים, מסחררים מעט את הסיר ומחממים עד שמתקבל צבע ענברי. אמנם מתחשק כל הזמן לערבב, אבל תנו למים ולסוכר להפוך לקרמל בלי הפרעה, הם יודעים לבד.

5

טובלים את הבננות החמימות בקרמל החם אחת-אחת, עד שיצופו בו. מחלצים בעזרת מזלג ושולחים לשחייה במי קרח לכ-30 שניות, עד שיתקררו לחלוטין.

6

מוציאים את הסוכריות מהמים ומסננים.

7

מגישים עם לימון או רוטב למון גראס.