מתכון

בעבע בתמר

מהבצק של הבעבע מכינים סוג נוסף של עוגיות ענק (או מיני פיתות מתוקות) ממולאות בתמרים מתובלים

511 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
בעבע בתמר בניחוח אניס של רות אוליבר. צילום: Shutterstock
בעבע בתמר בניחוח אניס של רות אוליבר. צילום: Shutterstock

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק

למלית

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1

מערבלים קמח, שמרים, מים, סוכר ובהראט במיקסר עם וו לישה 3-2 דקות עד שנוצר בצק. מוסיפים חמאה, שמן ומלח ולשים 8 דקות נוספות.

2

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומניחים עד שהבצל מכפיל את נפחו.

מכינים את המלית

3

מתבלים את התמרים בבהרט וקינמון ומערבבים תוך כדי לישה לריכוך התערובת. אם יש צורך, מחממים מעט. מחלקים ל-30 כדורים.

מעצבים ואופים

4

מחממים תנור ל-180 מעלות.

5

מחלקים את בצק הבעבע ל-30 כדורים שווים. יוצרים חור בכל כדור, ממלאים בכדור מלית ומהדקים לכדור. פוחסים ומשטחים את הכדורים על נייר אפייה לקבלת מעין פיתה בקוטר כ-15 ס”מ. מברישים בביצה ומחוררים מעט במזלג. מניחים בתבנית במרווחים.

6

אופים 15-10 דקות עד הזהבה קלה.