מתכון

בעבע – כעכי שמרים עיראקיים

כעכים רכים ומתוקים שהבצק שלהם מבושם בקינמון, אגוז מוסקט, פלפל אנגלי והל — או בקיצור בהראט לאפייה

3,900 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2021
בעבע (כעכי שמרים עיראקיים) של רות אוליבר. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)
בעבע (כעכי שמרים עיראקיים) של רות אוליבר. סטיילינג: טליה אסיף (צילום: דניאל לילה)

שימו לב שאתם לא משתמשים בבהראט לבישול, שהיא תערובת מקבילה בשמה אבל שונה בהרכבה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לזיגוג

אופן ההכנה

1

מערבלים קמח, שמרים, מים, סוכר ובהראט במיקסר עם וו לישה 3-2 דקות עד שנוצר בצק. מוסיפים חמאה, שמן ומלח ולשים 8 דקות נוספות.

2

מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים ומניחים עד שהבצל מכפיל את נפחו.

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות ויוצרים כ-5 גלילים בעובי אצבע 1 ס”מ, חותכים כל גליל למקטעים באורך 15 ס”מ. מחברים את הקצוות של כל מקטע ליצירת חישוקי בצק.

5

מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים 10 דקות. מברישים בביצה.

6

אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה.