מתכון

"בצל מדורה" של משה שגב

פברואר 2019
1 דירוגים
"בצל מדורה" של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו
"בצל מדורה" של שף משה שגב. צילום: אנטולי מיכאלו

שף משה שגב מגיש מתכון לתוספת הבצל האולטימטיבית

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

2

בקערה גדולה מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, עלי התימין, הסוכר והשום. מכניסים את הבצלים לקערה ומערבבים אותם, עד שהרוטב מצפה כל בצל בנדיבות.

3

מניחים את נייר האלומיניום על משטח העבודה ובמרכזו מניחים את הבצל. על הבצל יוצקים מעט מהרוטב וסוגרים היטב את נייר האלומיניום מסביב לבצל. מקפידים שהנייר יהיה אטום כדי שהטעם והחום לא יברחו.

4

מכניסים לתנור למשך שעה. לאחר מכן בודקים בעזרת קיסם (ללא פתיחת העטיפות) אם הבצלים רכים. במידת הצורך ממשיכים לאפות עד שהם רכים לגמרי.

5

כשהבצל רך, מקלפים את העטיפה בזהירות ומכניסים לתנור למצב גריל עד השחמה.

6

מפזרים מעט מלח גס ומגישים.