מתכון

בקלאווה שוקולד

מרץ 2020
1 דירוגים
בקלאווה שוקולד של דלאל אלאורגן . צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר
בקלאווה שוקולד של דלאל אלאורגן . צילום: דן פרץ. סטיילינג: עמית פרבר

למה בעצם לא למלא את הבקלאווה המוכרת שלנו בשוקולד?

הרעיון נולד בעקבות תוכנית בישול שראיתי בטלוויזיה התורכית והפכה במהירות לחביבת בני משפחתי.

תבנית בגודל 27×33 ס”מ

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית

לסירופ

לקישוט

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הסירופ

1

שמים בסיר קטן מים, סוכר, מקל קינמון, מיץ וקליפת לימון מגוררת. מביאים לרתיחה ומבשלים 20-15 דקות על להבה נמוכה עד שמתקבל סירופ סמיך. מצננים היטב במקרר.

מכינים את המלית

2

מערבבים את כל החומרים.

מרכיבים את הבקלאווה ואופים

3

מחממים תנור ל-220 מעלות ומשמנים תבנית בחמאה.

4

חוצים את העלים לרוחב לקבלת 24 עלים.

5

פורשים בתבנית עלה פילו אחד ומברישים את כולו בחמאה. חוזרים על הפעולה עם 11 עלים נוספים. עורמים את המלית על ערימת עלי הפילו ומשטחים בעדינות בצורה אחידה. מכסים בעלה פילו ומברישים את כולו בחמאה. חוזרים על הפעולה עם 11 עלים נוספים. חותכים למעוינים או ריבועים בעזרת סכין חד.

6

אופים כ-25 דקות עד שהבקלאווה מזהיבה.

7

מוציאים מהתנור, חוזרים על החתכים ומשקים מייד בסירופ הקר. מצננים, מקשטים בפיסטוק חלבי קצוץ ומגישים או מאחסנים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.