מתכון

בקר בקארי תאילנדי אדום

מרץ 2016
1 דירוגים
בקר בקארי תאילנדי אדום. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר
בקר בקארי תאילנדי אדום. צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

תבשילי קארי אמנם נאכלים לאורך כל השנה, אבל יש משהו ברוטב הנדיב, הכבד והארומטי, שמתאים מאוד לחורף הישראלי

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

לרוטב קארי אדום:

להגשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מטגנים קוביות חציל בשמן עמוק עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג.

מכינים רוטב קארי אדום:

2

מחממים שמן במחבת, מוסיפים קארי ומטגנים כחצי דקה. מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות. מסירים מהאש.

מכינים את הבקר:

3

מחממים ווק עם מעט שמן, מוסיפים בצל ומקפיצים כדקה. מוסיפים עוף ומקפיצים דקה-שתיים, עד שהוא מוכן. מוסיפים עגבניות, שעועית ואת החצילים המטוגנים ומקפיצים כחצי דקה. מוסיפים רוטב קארי, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה.

מרכיבים ומגישים:

4

מחלקים את האורז לצלחות הגשה, יוצקים מתבשיל הקארי על האורז ומגישים.

גיוון: מחליפים את הבקר ברצועות חזה עוף