מתכון

ברווז שלם בקפה, מייפל ומרסלה

2 דירוגים
ברווז שלם בקפה, מייפל ומרסלה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
ברווז שלם בקפה, מייפל ומרסלה של קובי בנדלק ועופר אלמליח. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

את הברווז הזה אנחנו מגישים באירועים מיוחדים כבר שנים והתגובות תמיד נלהבות

התבלינים הדומיננטיים (פלפל סצ'ואן ופלפל אדום יבש) וגם הקפה יוצרים בשילוב עם המייפל עומק ועניין, שמתכתבים היטב עם המתקתקות הסמויה של הברווז. אם אין לכם מכונת אספרסו בבית, אפשר להשתמש בקפה ממקינטה או בקפה שחור (אם משתמשים בשחור, מוותרים על הוספת הפולים הגרוסים).

מבקשים מהקצב לקשור את הברווז כמו שקושרים עוף (מהפתח העליון דרך הכנפיים ועד הידוק השוקיים אל החזה). הקשירה הזו מאפשרת צלייה אחידה ומונעת מהשוקיים והכנפיים להתייבש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרינדה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מתבלים את הברווז במלח ופלפל. מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית בעזרת מטרפה ומוסיפים את שמן הזית תוך כדי ערבוב ליצירת אמולסיה. שמים את הברווז בקופסה גדולה ויוצקים עליו את המרינדה. מעסים היטב, מכסים ומעבירים למקרר ל-24-12 שעות.

2

מוציאים את הברווז מהמקרר כשעה לפני הצלייה ונותנים לו להגיע לטמפ׳ החדר.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות. מחממים מחבת ברזל או סיר רחב (אין צורך לשמן) וצולים את הברווז 5 דקות מכל הצדדים להזהבה.

4

מעבירים את הברווז לתבנית אפייה כשהחזה כלפי מטה ומוסיפים את כל הנוזלים שהצטברו במחבת. צולים 15 דקות, מורידים את הטמפ' ל-180 מעלות, הופכים את הברווז וצולים 10 דקות נוספות (אם יש מדחום, הטמפ' בשוקיים צריכה להגיע ל-75 מעלות). בחצי השני של הצלייה משקים את אזור החזה פעם או פעמיים בנוזלי הצלייה.

אפשר גם ללא מחבת

5

לא פשוט להפוך ברווז שלם במחבת ברזל ולא לכולם יש מחבת או סיר גדולים דיים. אפשר להשחים את הברווז רק בתנור: צולים 10 דקות ב-230 מעלות כשהברווז מונח עם החזה כלפי מטה, הופכים וצולים עוד 15 דקות ב-200 מעלות עד שהברווז צלוי לדרגת מדיום.

להכנה מראש

6

משרים את הברווז במרינדה עד 24 שעות מראש, אבל לא מומלץ לצלות מראש, כדי שלא יתייבש בחימום החוזר.