מתכון

ברוסקטה אפונה וגבינת פטה

דצמבר 2015
ברוסקטה אפונה וגבינת פטה
ברוסקטה אפונה וגבינת פטה

שוברים באמצע או פותחים לאורך ומרוקנים ישר לכף היד ולפה

התרמילים הירוקים והתפוחים מסתירים פנינים עגולות ומתוקות. שוברים באמצע או פותחים לאורך ומרוקנים ישר לכף היד ולפה. זה רגע האמת שבו אנחנו, הרגילים לפגוש את האפונה בגירסאותיה האחרות – קפואה, משומרת (עם בן זוגה האלמותי, גזר) ומיובשת – מרגישים את ההבדל.

לאפונה הטריה ערך תזונתי רב, היא עשירה בחלבונים, פחמימות וויטמינים (וגם קלוריות), שרובם הולכים לאיבוד בקופסאות השימורים ובייבוש. רק 2% מהיבולים מגיעים לשוק, וכל השאר הולכים לתעשיה. נצלו את הרגע!

מה עושים עם אפונה?
האפונה משתדכת מצוין לרטבים ומשמשת כ"מעבת תבשילים" נפוצה. היא יכולה להיות תוספת ירוקה ליד מנה עיקרית והופכת בקלות למחית מעניינת וכמובן למרק סמיך (עם בצקניות), ונוכחת גם בסלטים רעננים או בסלטי מיונז "כבדים". אפונה קלויה, שנמכרת בפיצוחיות, הולכת נהדר עם סלט ירוק (במקום קרוטונים, אגוזים או קראנצ‘ים אחרים).

טפו טפו טפו
לאפונה התמימה מיוחסות תכונות כישוף וקסם:
* יריקת אפונה על מטיל כישוף או קללה מבטלת את הרעה.
* אפונים יבשים בארנק ימנעו מרוחות רעות להתקרב.
* תרמילי אפונה בתיק ימנעו מריבות בין בני זוג.
* וזה לא הכל: מה עושה אשה כדי לתפוס את אהוב ליבה לנצח? קחי 21 אפונים, צרי מהם מעגל והובילי לתוכו את המיועד. זהירות! כל גבר שיקלע למעגל יתאהב בך לנצח.

מנדל ואפון הפלא
תשמעו סיפור אמיתי: לפני כ-150 שנה גילה לתדהמתו גרגור מנדל, נזיר אוסטרי שעסק בהכלאת זני אפונה בגינת המנזר, כי לצמחים יש תכונות חזקות יותר (דומיננטיות) ותכונות חזקות פחות (רצסיביות). לתכונות אלה אנחנו קוראים היום "גנים".

את הברוסקטה אפשר להכין גם מלחם שאור, ומומלץ להשתמש בפטה אמיתית, העשויה מחלב כבשים או עיזים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

חולטים אפונה 5-4 דקות במים רותחים עד להתרככות. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מועכים את האפונה למרקם גס בעזרת מזלג. מוסיפים 2 כפות שמן זית, מיץ וקליפת לימון. ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

2

קולים פרוסות ג’בטה בגריל או במחבת פסים עד להזהבה.

3

מטפטפים את יתרת שמן הזית על הפרוסות הקלויות ומשפשפים ב-1/2 שן שום.

4

מניחים תלולית של אפונה על הפרוסות ומפוררים מעל גבינת פטה.