מתכון

ברוסקטה קפרזה

דצמבר 2018
3 דירוגים
ברוסקטה קפרזה של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטייליניג: אנטולי מיכאלו
ברוסקטה קפרזה של שף שמוליק בן חמו. צילום וסטייליניג: אנטולי מיכאלו

קפרזה הוא סלט איטלקי קלאסי המדמה את דגל איטליה. במתכון הזה המרנו את הלבן של המוצרלה בדג לבן כבוש

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ל-4 מנות

לברוסקטה

לכבישת הדג

למרינדה

לסלט עגבניות

ל-4 מנות

לברוסקטה

לכבישת הדג

למרינדה

לסלט עגבניות

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות

אופן ההכנה

כבישת הדג

1

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. מפזרים על מגש שכבה של תערובת הכבישה, עליה מניחים את נתח הדג ומעליו מפזרים בנדיבות מתערובת הכבישה עד כיסוי מלא של הנתח. משאירים כ-12-18 דקות, תלוי בעובי הנתח.

2

שוטפים במי קרח.

מרינדה

3

מערבבים בקופסה אטומה את כל חומרי המרינדה.

4

מייבשים במגבת נקייה את נתח הדג ומכניסים למרינדה.

5

נתח הדג נשמר עד שבוע במקרר.

ברוסקטה

6

פורסים מהג'בטה פרוסות בעובי 1.5 ס"מ, מניחים על מגש ומברישים בשמן זית.

7

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-3 דקות עד קבלת פרוסות לחם יבשות אך לא שרופות.

8

חותכים שן שום אחת לחצי ומברישים את הברוסקטות בבושם שום.

סלט עגבניות

9

חותכים את עגבניות השרי לרבעים ומעבירים לקערה. מוסיפים לעגבניות את עלי הבזיליקום ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית, חומץ בלסמי שחור ומיץ לימון.

10

פורסים את הדג הכבוש לפרוסות בעובי ס"מ. מניחים בצלחת הגשה את הברוסקטות המבושמות, מעליהן את סלט העגבניות המתובל ולבסוף מסדרים את נתחי הדג הכבוש בצורת "רעפים". אפשר להגיש עם שמנת חמוצה בצד או יוגורט חמצמץ.