מתכון

בריוש ממולא ריקוטה וחמוציות

1 דירוגים
בריוש ממולא ריקוטה וחמוציות של קרן ואיציק קדוש. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו
בריוש ממולא ריקוטה וחמוציות של קרן ואיציק קדוש. צילום וסטיילינג: אנטולי מיכאלו

מקררים את בצק הבריוש 12 שעות. מקפיאים את הרולדה לפני האפייה כחצי שעה

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבריוש

למלית גבינה

לשטרויזל

להרכבת המנה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבריוש

1

מפוררים את השמרים במיקסר עם וו לישה, מוסיפים את הביצים, הקמח והסוכר ולשים 5 דקות. מוסיפים את החמאה במנות קטנות ואת המלח ולשים 4 דקות, עד שהבצק נפרד מהדפנות. מקררים את הבצק 12 שעות.

למלית

2

מערבבים את כל הרכיבים.

שטרויזל

3

מערבבים את הקמח והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומעבדים במעבד בפולסים, עד קבלת תערובת של פירורים עבים. שומרים בקירור עד השימוש.

הרכבת המנה:

4

מרדדים את הבצק למלבן בעובי חצי ס"מ. מורחים מעל את המלית, מפזרים את הדבלים הקצוצות ומגלגלים לרולדה. מכניסים למקפיא כחצי שעה.

5

פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס"מ ומניחים אותן בתבנית אינגליש קייק במרחק של 1 ס"מ זו מזו. מכסים ומניחים להתפחה עד הכפלת הנפח. מורחים בביצה ומפזרים שטרויזל מעל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים כ-25 דקות.