מתכון

בריוש בריבת חלב וגנאש שוקולד

יוני 2019
1 דירוגים
בריוש בריבת חלב וגנאש שוקולד של שף־קונדיטור מיכאל מצגר. צילום: אפרת ליכטנשטט
בריוש בריבת חלב וגנאש שוקולד של שף־קונדיטור מיכאל מצגר. צילום: אפרת ליכטנשטט

מתכון מקורי של השף-קונדיטור מיכאל מצגר לבריוש משודרג, שיכול להחליף או להתווסף לסופגניות המסורתיות בחנוכה הקרוב

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לגנאש השוקולד

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

לבריוש

1

מערבבים במיקסר עם וו לישה שמרים מפוררים, ביצים, חלב, קמח וסוכר, כ-5 דקות. מוסיפים מלח וחמאה רכה בגושים, ולשים עוד כ-5 דקות, עד שהבצק מפסיק להידבק לוו הלישה. מתפיחים בקירור עד 12 שעות.

2

מחלקים את הבצק לתבניות ומברישים בביצה. מניחים להתפחה שנייה בטמפרטורת החדר עד הכפלת הנפח. מברישים את הבצק שוב בביצה, אופים כ-5 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות ולאחר מכן ב-160 מעלות עוד כ-15-20 דקות, תלוי בגודל המאפה.

למילוי

3

מומלץ לערבב את הריבה במעט מים כדי שיהיה קל להחדיר אותה לתוך הסופגנייה בעזרת מזרק או צנתר, או להזליף מעל.

4

מרתיחים את השמנת עם הגלוקוז. מניחים את השוקולד בקערה ושופכים עליו את השמנת והגלוקוז. מערבבים היטב במטרף עד שכל השוקולד נמס. טובלים את ראש הבריוש בקערה עם השוקולד.

טיפ

5

ניתן להוסיף לבריוש קליפה מגוררת של לימון או תפוז, או שוקולד צ'יפס, צימוקים וכדומה.