מתכון

גאלט תפוחים עם ריבת משמש ומרציפן

מרץ 2016
3 דירוגים
גאלט תפוחים עם משמש ומרציפן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
גאלט תפוחים עם משמש ומרציפן. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

כל כך כיף להכין גאלט – לא צריך תבנית טארט ולא צריך לאפות את הקלתית מראש. פשוט מרדדים בצק, ממלאים ומקפלים

את גאלט התפוחים שלי פינקתי בתוספת של ריבת משמש ומרציפן – הפתעה של חמוץ ומתוק בכל ביס.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למלית תפוחים:

לבצק:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

ממיסים חמאה במחבת גדולה. מוסיפים תפוחים, מפזרים סוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כ-6-5 דקות עד שהנוזלים במחבת מסמיכים ועוטפים את התפוחים. התפוחים אמורים להתרכך מעט אך להישאר יציבים. מצננים לטמפ' החדר. אם יש הרבה נוזלים, מסננים אותם.

מכינים את הבצק, מרכיבים ואופים:

2

מחממים תנור ל-180 מעלות.

3

שמים קמח, סוכר וחמאה בקערת מעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים מים ומעבדים בפולסים רק עד לקבלת בצק.

4

פורשים נייר אפייה על משטח עבודה ומקמחים אותו קלות. מרדדים עליו את הבצק לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ ובקוטר 30 ס"מ בערך. מורחים על הבצק ריבת משמש ומשאירים שוליים של 7-6 ס"מ ללא ריבה. מפזרים קוביות מרציפן על הריבה ומסדרים את פלחי התפוחים. מקפלים את שולי הבצק פנימה כך שהם מכסים חלק מהמלית.

5

מעבירים את נייר האפייה עם הגאלט לתבנית. מורחים את שולי הבצק המקופלים בחלב או במים ומפזרים סוכר.

6

אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב מאוד. מצננים ומגישים בטמפ' החדר. טעים במיוחד לצד גלידת וניל.

7

הגאלט נשמר עד יומיים במקרר. מחממים בתנור חם כמה דקות לפני ההגשה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פריך מתוק של מעדנות.