מתכון

גורמה סבזי – נזיד ירוקים ובשר פרסי

אוגוסט 2019
4 דירוגים
גורמה סבזי - נזיד ירוקים ובשר פרסי של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו
גורמה סבזי - נזיד ירוקים ובשר פרסי של רותם ליברזון. צילום: דניאל לילה. סטיילינג: דלית רוסו

הירוקים (בפרסית סבזי) הם המרכיב המרכזי, שבזכותו התבשיל מקבל מרקם סמיך, ריח עשבוני משגע ואינסוף חומרים מזינים

כולם מדברים על סופר-פוד, ועלים ירוקים מדורגים גבוה מאוד ברשימת מזונות העל הנחשקים. הפרסים המציאו את הסופר-פוד והתבשיל הזה הוא דוגמה נהדרת. זהו מתכון קלאסי, שסבתא שלי נהגה להכין. לפעמים אני מחליפה את הבקר בעוף או בדגים.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מחממים סיר רחב עם שמן ומטגנים בצל על להבה בינונית 7-6 דקות להזהבה. מוסיפים כרישה ומטגנים 3-2 דקות לשקיפות. מוסיפים קוביות בשר ומטגנים 4-3 דקות עד שצבען משתנה מאדום לחום בהיר. מוסיפים שעועית, את כל הירוקים ועלי חלבה מיובשים, מערבבים ומטגנים 3-2 דקות עד שהירוקים מאבדים מנפחם.

2

יוצקים ½1 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לנמוכה, מכסים ומבשלים 15 דקות.

3

מוסיפים לימונים מיובשים וכורכום ומבשלים 30 דקות עד שהירוקים נהיים כהים.

4

מוסיפים מיץ לימון, מלח ופלפל ומבשלים עוד שעה וחצי בסיר מכוסה עד שהשעועית רכה והתבשיל הופך לסמיך וכהה מאוד.

5

מגישים חם לצד אורז לבן. שומרים עד 3 ימים במקרר.

גיוונים:
• מחליפים את הבשר ב- 8-6 שוקי עוף ללא עור.
• מחליפים את הבשר ב- 800 גרם דג לברק או סי-בס נקי ללא עור חתוך לפיסות בגודל ביס. מוסיפים לתבשיל 10 דקות לפני תום הבישול.