מתכון

גושט גידג’ה ממולא בדלעת ושומן כבש

ספטמבר 2017
1 דירוגים
גושט גידג’ה ממולא בדלעת ושומן כבש. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף
גושט גידג’ה ממולא בדלעת ושומן כבש. צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה אסיף

ריחו של שומן הכבש, שנספג בבצק השמרים, פשוט מעלף, אבל אפשר גם להחליף אותו בשמן זית

קיפול הלחמניות פשוט: אוספים את עיגול הבצק לצרור מעל המלית, צובטים ומניחים עם התפר כלפי מטה. אהרוני ממליץ למתוח מעט את הבצק תוך כדי קיפול, כדי שתחתית הלחמניות לא תהיה עבה מדי.

הכנה מראש: אופים כמה שעות מראש, מצננים ושומרים מכוסה בטמפ’ החדר. אפשר גם להקפיא ולחמם מחדש בתנור.

טיפ: כדי לחתוך את שומן הכבש בקלות לקוביות, מקפיאים אותו כמה שעות מראש.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

להברשה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

שמים את כל חומרי הבצק מלבד המים בקערת מיקסר. מוסיפים מים בהדרגה ומערבלים לבצק גמיש ונוח לעבודה. לשים 5 דקות עד שהבצק חלק.

2

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לשעה עד שהבצק תפוח.

מכינים את המלית:

3

מערבבים בצל עם כף מלח במסננת גדולה ומניחים בכיור או מעל צלחת עמוקה למשך שעה. סוחטים את הבצל היטב ומערבבים בקערה עם יתר חומרי המלית.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

מרדדים, ממלאים ומתפיחים:

5

לשים את הבצק דקה נוספת. מחלקים ל-24 כדורים בקוטר 5 ס”מ ומרדדים כל כדור על משטח מקומח לעיגול דק בקוטר 12 ס”מ. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מלית. צוררים את שולי הבצק מעל המלית וצובטים ללחמנייה עגולה וסגורה לגמרי. מוודאים בצביטה שנקודת החיבור אטומה.

6

מניחים את הלחמניות בתבנית, כשהצד עם הקיפולים כלפי מטה. מתפיחים 30 דקות ללא כיסוי.

מברישים ואופים:

7

מברישים את פני הגושט גידג’ה בחלמון ומפזרים מלח גס.

8

אופים 40-30 דקות עד השחמה עמוקה.