מתכון

גזרים מזוגגים בדבש ענבים

מרץ 2019
2 דירוגים
גזרים מזוגגים בדבש ענבים של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו
גזרים מזוגגים בדבש ענבים של שף עינב אזגורי. צילום: דן לב. סטיילינג: דלית רוסו

איך נותנים לצימעס קצת שיק צרפתי? קונים גזרים צבעוניים, משאירים אותם שלמים ומבשלים בתערובת של ציר ודבש ענבים

הכנה מראש: מכינים יומיים-שלושה מראש ומחממים על להבה נמוכה בסמוך להגשה.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים
שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מביאים לרתיחה ציר ירקות בסיר. מוסיפים גזרים ותימין ומבשלים על להבה בינונית ללא מכסה 10 דקות עד שהציר מצטמצם בחצי.

2

מנמיכים את הלהבה, מוסיפים דבש, מלח ופלפל ומבשלים 7-6 דקות עד שנוזלי הבישול הופכים לסירופ סמיך והגזרים רכים אבל עדיין מוצקים. אם הסירופ סמיך מדי, מוסיפים 3-2 כפות מים.

3

מגישים חם. אפשר לשמור במקרר עד יומיים ולחמם בתנור חם לפני ההגשה.