מתכון

גזרים צבעוניים צלויים בציר חרובים

מאי 2019
1 דירוגים
גזרים צבעוניים צלויים בציר חרובים של שף אבי תורג'מן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן
גזרים צבעוניים צלויים בציר חרובים של שף אבי תורג'מן. צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

מנה טבעונית וצבעונית שתחמיא לשולחן החג שלכם

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לרוטב

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מתבלים את הגזרים ב-3 כפות שמן זית, במלח גס, בפלפל שחור גרוס ובעלי תימין. מערבבים היטב ומוסיפים את החרובים.

2

מניחים בתבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום של 170 מעלות כשעה בערך. לאחר מכן מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לצלות בחום עליון בלבד (מצב "גריל") כ-10 דקות נוספות, עד שמתקבל צבע זהוב ויפה. מצננים לטמפרטורת החדר.

לרוטב

3

מערבבים היטב את הלימון, המירין, שמן השומשום ושמן הזית ושומרים בצד.

להגשה

4

בכלי הגשה מסדרים בצורה חופשית את הגזרים הצבעוניים כשהם בטמפרטורת החדר, ומעל מפזרים מעט מלון פרוס דק, משמש חתוך ואת השסק.

5

ממליחים ומפלפלים, מעטרים בגרגירי פלפל ורוד ויוצקים בנדיבות ובאופן שווה מהרוטב.