מתכון

גיבץ' רומני מעושן

ספטמבר 2019
1 דירוגים
גיבץ' רומני מעושן. צילום: shutterstock
גיבץ' רומני מעושן. צילום: shutterstock

הגיבץ' גם מדגים טכניקה פחות שכיחה של טיפול בירקות - לא השחמה וקרמול או בישול במים, אלא בישול בנוזלים של עצמם

שימו לב: את הירקות מוסיפים בהדרגה וממליחים אותם אחרי כל הוספה כדי שיגירו נוזלים, ולכן יש להשתמש בכמות מתונה של מלח בכל פעם.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לתבשיל

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

1

מלהיטים מחבת גדולה או ווק, מוסיפים שמן זית ובצל, קורט מלח ומעט פלפל שחור. מטגנים תוך כדי נענוע המחבת כ־2 דקות עד שהבצל מתחיל להזיע. מוסיפים פלפלים, קורט מלח, מעט פלפל שחור ומטגנים 5-4 דקות תוך כדי נענוע המחבת עד שהפלפלים מעט מתרככים ומפרישים נוזלים. מוסיפים שום ומטגנים כדקה רק עד שהשום מעלה ניחוח. מוסיפים קישואים וקורט מלח ומטגנים 3 דקות תוך כדי נענוע המחבת עד שהקישואים רכים. מוסיפים עגבנייה וקורט מלח ומטגנים כ־4 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתמוסס.

2

מוסיפים תימין, מערבבים בעדינות ומסירים מהאש.

3

קוצצים את בשר החציל הקלוי ומוסיפים לגיבץ'. מוסיפים פפריקה ופטרוזיליה ומערבבים בעדינות. מגישים חם. שומרים עד יומיים במקרר.