מתכון

ג’ינג’ר קראנץ’

אוגוסט 2017
צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר
צילום: דן פרץ | סגנון: דיאנה לינדר

לג’ינג’ר יש נוכחות חזקה בקונדיטוריה האנגלוסקסית. כאן אני משתמשת רק במיץ הג’ינג’ר, המשולב גם בבצק וגם בזיגוג, ולכן החיתוכיות לא מבעירות את החך אלא רק מתבשמות בארומה הרעננה שלו.

לג’ינג’ר יש נוכחות חזקה בקונדיטוריה האנגלוסקסית. כאן אני משתמשת רק במיץ הג’ינג’ר, המשולב גם בבצק וגם בזיגוג, ולכן החיתוכיות לא מבעירות את החך אלא רק מתבשמות בארומה הרעננה שלו.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לזיגוג ג’ינג’ר:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבסיס:

1

מגררים ג’ינג’ר על פומפייה וסוחטים ממנו את המיץ בעזרת האצבעות. אמורות להתקבל כ-2 כפיות מיץ.

2

מערבלים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה כ-3 דקות לקרם אוורירי. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומיץ ג’ינג’ר ומערבלים כ-30 שניות לבצק אחיד.

3

יוצרים מהבצק מלבן פחוס, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות ועד יום.

4

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך מקומח למלבן בגודל התבנית. מקפידים להשאיר שולי נייר בולטים, איתם אפשר יהיה לשלוף את המאפה בקלות.

5

טופחים על בסיס ודפנות התבנית עם נייר סופג לח (הלחות תעזור לנייר האפייה להידבק לתבנית). מעבירים את נייר האפייה עם הבצק לתבנית. מהדקים מעט את הבצק עם הידיים, מחוררים במזלג ומעבירים למקרר ל-15 דקות.

6

מחממים תנור ל-170 מעלות.

7

אופים 35 דקות עד שפני הבצק מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפ’ החדר.

מכינים את האייסינג וחותכים:

8

מגררים ג’ינג’ר על פומפייה וסוחטים ממנו את המיץ בעזרת האצבעות. אמורות להתקבל כ-4 כפיות מיץ.

9

שמים את כל החומרים בסיר על להבה נמוכה ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת תערובת מבריקה וחלקה ללא גושים.

10

יוצקים את האייסינג החם על הבצק האפוי. מצננים ומעבירים למקרר לשעה לפחות עד להתייצבות.

11

אוחזים את דפנות נייר האפייה ומוציאים את המאפה מהתבנית לקרש חיתוך. מסירים את השוליים וחותכים לריבועים או למלבנים בגודל 2×4 ס”מ. מאחסנים בשכבה אחת בקופסה אטומה. נשמר במקרר עד שבוע.