מתכון

גלילות חצילים ממולאות באגוזים

דצמבר 2015
גלילות חצילים ממולאות באגוזים
גלילות חצילים ממולאות באגוזים

אגוזי מלך, כוסברה ופלפלים חריפים – הנה תמצית המטבח הגרוזיני. כאן מככב השידוך המוצלח הזה כמלית לגלילות חצילים. בעונה, הוסיפו רימונים, שיעניקו למנה צבע ופריכות

אגוזי מלך, כוסברה ופלפלים חריפים – הנה תמצית המטבח הגרוזיני. כאן מככב השידוך המוצלח הזה כמלית לגלילות חצילים. בעונה, הוסיפו רימונים, שיעניקו למנה צבע ופריכות.

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לטיגון:

למלית:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את החצילים:

1

פורסים לאורך לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. בוזקים על הפרוסות מלח גס ומניחים בתוך מסננת לחצי שעה. שוטפים ומייבשים. מחממים שמן במחבת. מקמחים את פרוסות החצילים ומטגנים משני הצדדים עד שהן מזהיבות היטב. מניחים על נייר סופג. מערבבים את חומרי המלית. צריכה להתקבל עיסה נוחה למריחה, הדומה במרקמה לחומוס. אם התערובת סמיכה מדי, מדללים במעט מים. מורחים את המלית על פרוסות החצילים ומגלגלים לגלילות. משהים במקרר שעה לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.