מתכון

גלילי סולת וגבינה במילוי עלי בר

מרץ 2016
1 דירוגים
גלילי סולת וגבינה במילוי עלי בר. צילום: דניאל לילה
גלילי סולת וגבינה במילוי עלי בר. צילום: דניאל לילה

מנה ראשונה מושקעת שתטריף את האורחים: גלילי סולת ממולאים בג'יבנה עם עלי עולש, תרד וחוביזה

מה למדנו? על בצק סולת

איך עובדים איתו?
מצפים את המשטח וגם את המערוך בניילון נצמד – כך מבטיחים שהבצק לא יידבק ולא ייקרע. לא מקמחים מכיוון שהקמח עלול להיספג בבצק ולשנות את מרקמו. משתמשים במערוך עבה משום שהוא יעיל ברידוד בצקים שזקוקים למעט עיבוד.

בכל זאת נקרע לכם?
לא נורא. מהדקים כמו פלסטלינה וממשיכים לעבוד.

עובדים חכם

נשארו לכם עלים? עלים ירוקים בשרניים יחסית כמו עולש או מנגולד אפשר לבשל מראש (15-10 דקות במים רותחים), לייבש ולשמור במקרר עד שבוע כשהם עטופים בנייר אפייה. כשרוצים שולפים מהמקרר וזורקים למחבת עם פסטה מבושלת או מגישים כסלט ירוקים חם.

בארגז הכלים של זוזו מצאנו גלגלת מדליקה, רבת להבים, לחיתוך מהיר ומדויק של בצק כיסנים, עוגיות מרובעות או קרקרים. היא נקראת סכין הרמוניקה והיא מתרחבת ומתכווצת לפי הקוטר הרצוי. מחירה כ-120 שקל ואפשר להשיג אותה בחנויות כלים (למשל "לובלינסקי" או "סער").

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

לבצק:

למלית:

לאפייה:

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מחממים מים ושמן בסיר גבוה על להבה בינונית-גבוהה. כשהמים על סף רתיחה מוסיפים גבינה. מבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית עד שהגבינה נמסה לתוך המים והתערובת מתחילה לבעבע.

2

‏מוסיפים בהדרגה פיסטוקים טחונים, סולת ומלח תוך כדי ערבוב מתמיד. התערובת תסמיך מאוד ויהיה לכם קצת קשה לערבב אותה. אם הערבוב הופך ללא אפשרי, מוסיפים עד 1/4 כוס מים רותחים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד 5-3 דקות עד שכל הנוזלים נטמעים בתוך הבצק ומתקבל בצק קשה ומגובש.

3

‏מצננים לטמפ' החדר, מוסיפים שמן כמהין ולשים להטמעה. מכסים את הסיר ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

בינתיים מכינים את המלית:

4

מרתיחים שפע מי מלח בסיר. מוסיפים עולש ומבשלים 10 דקות. מסננים ומייבשים.

5

מטגנים בצל בשמן זית על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהבצל זהוב. מוסיפים את כל הירוקים למעט העולש, מגבירים להבה ומטגנים כ-3 דקות תוך ערבוב. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את העולש ומטגנים דקה. מתבלים במיץ לימון ומערבבים.

6

מסירים מהכיריים, מתבלים בעוד פלפל שחור ומצננים.

ממלאים, אופים ומגישים:

7

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8

מכסים את משטח העבודה ואת המערוך בניילון נצמד (כמו בתמונה). מרדדים את הבצק ליריעה בעובי כ-1/2 ס"מ וחותכים לריבועים בגודל 7 או 8 ס"מ. מניחים כף מלית על אחת מצלעות הריבוע. מקפלים עליה את הצלע הנגדית ומגלגלים כמו סיגר (כמו בתמונה).

9

‏מניחים את גלילי הבצק הממולאים בתבנית עם התפר כלפי מטה ומפזרים מעל מעט פיסטוקים טחונים.

10

‏אופים 8-7 דקות עד שהגלילים מזהיבים בשוליים (כמו בתמונה).

11

מגישים לכל סועד 3-2 גלילי בצק ממולאים.