מתכון

גלקטובוריקו עם מרקחת ענבים

יוני 2019
6 דירוגים
גלקטובוריקו עם מרקחת ענבים של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג
גלקטובוריקו עם מרקחת ענבים של שפית אביבית פריאל. צילום: אנטולי מיכאלו; סטיילינג: דיאנה לינדר; כלים: סטודיו בילונגינג

קלאסיקה מהמטבח היווני הכוללת קרם חלב מתוק ורך מועשר בסולת שמתחבא בין שכבות של בצק פריך והכל ספוג במרקחת ענבים

מה צריך?
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

החומרים
ליצירת רשימת קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

ליצירת סל קניות - יש לסמן את המצרכים החסרים

למרקחת ענבים

לקרם חלב

להרכבה

שלחו את רשימת הקניות במייל לוח מידות ומשקלות מה צריך?

אופן ההכנה

מכינים מרקחת ענבים

1

מבשלים את כל מרכיבי המרקחת בסיר על אש קטנה כשעה עד שהנוזלים הופכים לסירופ והענבים מתרככים. מסננים את הנוזלים ושומרים את הענבים בנפרד וכוס מהסירופ להרטבת העוגה.

מכינים את קרם החלב

2

מחממים תנור ל־170 מעלות. מרתיחים חלב עם סוכר, קליפת תפוז והל בסיר. מסננים את החלב (נפטרים מההל ומקליפת התפוז) ומחזירים לסיר. מוסיפים סולת ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה כ־3 דקות עד שהתערובת מסמיכה ומבעבעת. מסירים מהאש ומצננים מעט.

3

מוסיפים ביצים וטורפים להטמעה. מוסיפים חמאה ומערבבים להטמעה.

מרכיבים את המאפה

4

מניחים בתבנית משומנת בחמאה עלה פילו ומושחים אותו בחמאה מומסת. מניחים מעל עלה נוסף ומושחים בחמאה. חוזרים על הפעולה עם עוד 3 עלים.

5

 יוצקים על העלה העליון את קרם החלב והסולת, מניחים על הקרם עלה פילו נוסף ומושחים בחמאה. ממשיכים כך עם כל עלי הפילו.

6

חותכים את קצות דפי הפילו שגולשים מהתבנית ומקפלים את שולי העלים פנימה. חורצים את שכבת הבצק העליונה לסימון הפרוסות ואופים כ־45 דקות עד שהבצק מזהיב והקרם יציב.